Actualitate

Un medic din Constanța a fost ucis de coronavirus 

Doctorul își dăduse demisia cu doar o zi înainte să fie testat pozitiv cu Covid-19.

Advertisment
Advertisement

Ministerul Sănătății a confirmat decesul unui doctor din Constanța, în urma contactării coronavirusului. Medicul lucra la Spitalul Județean Constanța, iar pe 6 aprilie și-a dat demisia. La doar o zi distanță, a fost confirmat cu Covid-19.

Primul doctor din România ucis de coronavirus

Medicul avea vârsta de 62 de ani. Acesta era doctor cu specialitatea medicină internă, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, până la 6 aprilie 2020, când a ales să demisioneze.

Advertisment

La o zi distanță, în 7 aprilie, a avut primele simptome ale virusului provenit din China. El a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv.

Advertisment

Starea medicului s-a agravat în data de 11 aprilie 2020 și, ca urmare, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Acolo a și decedat, în ziua de 21 aprilie 2020. Anunțul a fost făcut într-un comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Moartea medicului din Constanța reprezintă decesul cu numărul 508 din România, ca urmarea a infectării cu coronavirus.

Foarte multe cadre medicale din România au fost depistate cu Covid-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a informat marți că până acum există nu mai puțin de 1 033 de cadre medicale infectate cu coronavirus. Totodată, au fost înregistrare 6 decese din rândul personalului medical.

Ministrul a declarat că tot personalul medical care lucrează cu pacienți infectați cu Covid-19 beneficiază de un spor pentru condiții neprevăzute, pe durata stării de urgență.

El spune că starea de spirit a cadrelor medicale este una bună, după ce instituțiile au fost dotate cu echipamente de protecție. Acum câteva săptămâni, lipsa de materiale agrava situația din spitale, însă Tătaru asigura că în prezent, problema s-a rezolvat.

Până acum, România a înregistrat 9 710 cazuri de infectare. Totodată, 508 de persoane au decedat ca urmare a infectării cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 468 noi cazuri de infectare cu Covid-19.

Advertisment
Advertisment