Actualitate

Un medic a fost dat afară din apartamentul închiriat

Un medic rezident care locuia cu chirie într-un apartament din București a fost dat afară. Motivul constă în riscul acestuia de a fi infectat cu Covid-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus continuă să facă numeroase victime. Bilanțul persoanelor infectate crește pe zi ce trece, iar decesele apar și ele. Oamenii sunt panicați, iar acest lucru îi determina pe unii dintre ei să facă lucruri inacceptabile.

Medicul a fost dat afară din apartament

Rezidentul a fost sunat de către proprietar pe 31 martie și i s-a spus că ar fi bine să plece. Proprietarul i-a transmis că a început lupta pentru supraviețuire și că nu vrea să țină în apartamentul său pe cineva cu un risc atât de mare de a fi infectat.

Advertisment

Medicul locuia cu fata proprietarului. Rezidentul a explicat că nu există niciun caz depistat la spitalul sau, că nu are simptome și că a fost testat. Două zile mai târziu, cadrului medical i s-a cerut un răspuns clar. Acesta a spus că proprietarul a dat cu clor prin casă și pe clanțe după ce a plecat.

Advertisment

Medicul declară că indiferent cât de mult îi place meseria să, astfel de episoade îl fac să se simtă batjocorit.

Au mai fost și alte cazuri similare

Aceasta nu este singura dată când un cadru medical este umilit. O asistentă de la secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean Sibiu a pățit ceva similar.

Pentru a își proteja familia, femeia a hotărât să se mute singură într-un alt apartament deținut de ea. Vecinii nu au reacționat însă prea bine. Aceștia i-au cerut să se mute înapoi, urmând un conflict serios între asistentă și ceilalți locatari.

De asemenea, la Galați, o asistentă a avut parte de o reacție dura a vecinilor ei. Femeia lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați. Aceasta a decis să se izoleze de familie pentru a îngriji bolnavi infectați cu Covid-19.

Asistentei i-a fost aruncată o găleată de apă pe ușa. În plus, cadrul medical a fost dat afară dintr-un magazin din apropiere, pe motiv că lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase.

Advertisment
Advertisment