Actualitate

Mai mulți liceeni produc viziere pentru medici

O echipa de elevi din Maramureș a început producția unor viziere cu ajutorul unei imprimante 3D. Liceeni intenționează să le ofere echipamentele medicilor și farmaciștilor.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus crește continuu. România a depășit 2 000 de persoane depistate, astfel că țara se află în Scenariul 4. De asemenea, apar tot mai multe decese provocate de Covid-19.

Situația este cu atât mai alarmantă cu cât spitalele sunt depășite și duc lipsă de echipamente necesare. Președintele României a făcut apel la antreprenori să se reprofileze și să înceapă să producă astfel de materiale.

Advertisment

În Maramureș, liceeni produc viziere pentru cadrele medicale

Mai mulți tineri s-au hotărât să ofere o mână de ajutor persoanelor aflate în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus. Aceștia oferă un exemplu incredibil de implicare și solidaritate.

Advertisment

Elevii produc viziere cu ajutorul unei imprimante 3D și intenționează să le ofere medicilor și farmaciștilor. Tinerii, elevi la Colegiul Național Vasile Lucaciu din Baia Mare, întâmpină dificultăți în producerea materialelor, aceștia fiind obligați să stea în izolare.

Chiar și așa, ei nu au fost opriți din a produce echipamente de protecție. Diverse companii s-au oferit să îi ajute pe tineri. Acestea le oferă liceenilor anumite materiale necesare în producția de viziere.

O altă echipa de tineri, din Prahova, a început să creeze astfel de echipamente. Tot cu ajutorul unei imprimante 3D, aceștia obțin vizierele și le trimit către unitățile medicale din Prahova.

Cadrele medicale, demisii în lanț

Spitalele din România duc lipsă de materiale necesare pentru protecția celor aflați în prima linie. În tot mai multe instituții lipsesc măști, precum și alte echipamente de protecție.

Astfel, cadrele medicale se tem pentru siguranța lor și a familiilor. În multe spitale din țară s-au înregistrat deja numeroase demisii ale medicilor, asistenților medicali și ale infirmierilor.

Printre aceste instituții se numără Spitalul din Orăștie, Spitalul de Neurologie Brașov, precum și Spitalul CFR din Timișoara.

Până la momentul actual, peste 280 de cadre medicale din România au fost depistate cu coronavirus. Doar astăzi s-au înregistrat 7 cazuri de infectare în rândul personalului medical de la Spitalul Victor Babeș.

Autoritățile încearcă să găsească diferite soluții pentru această criză. În prezent se discută despre introducerea unui preaviz, conform carorora cadrele medicale care își depun demisia, sunt obligate să mai lucreze încă 90 de zile.

Advertisment
Advertisment