Actualitate

Un cartier din România a intrat în carantină

Un cartier din orașul Babadag a intrat în carantină. Nu mai puțin de 900 de persoane au venit în oraș, din străinătate.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de Covid-19 continuă să facă tot mai multe victime în România. Spitalele fac cu greu față numărului mare de infectări, iar autoritățile iau numeroase măsuri pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Un cartier din Babadag a intrat în carantină

Decizia a fost luată după ce 12 oameni din cei 49 care au fost testați, au fost confirmați pozitiv. În ultimul timp, 900 de persoane au revenit din străinătate în orașul Babadag.

Advertisment

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea s-a întrunit în ziua de sâmbătă. Aceștia au discutat situația epidemiologică din orașul Babadag. În urma ședinței, a fost luată măsura intrării în carantină a cartierului Bendea.

Advertisment

Astfel, începând de sâmbătă, 18 aprilie, se instituie carantină în cartierul Bendea, orașul Babadag, pe durata stării de urgență. Dintre cele 12 persoane testate pozitiv până sâmbătă, 6 au fost confirmate joi și vineri.

Poliția din orașul Babadag a luat primele măsuri de pază și supraveghere a locuințelor în care au fost confirmate cazuri de Covid-19 încă din 10 aprilie. Ulterior, s-au alăturat și alți angajați de la MAI, MApN și ai Primăriei.

În cartierul Bendea, trăiesc în jur de 2 500 de oameni, majoritatea lor fiind de etnie roma. Conform datelor, în 148 de case din cartier, locuiesc mai mult de 10 persoane, la una dintre ele fiind chiar 42 de oameni. Acest lucru duce la creșterea semnificativă a riscului de transmitere a virusului.

Prefectura spune că oamenii nu respectă restricțiile

În ultima perioada au revenit din afară țării 900 de persoane, iar vineri 191 se aflau în izolare. Ca urmare a întâmplărilor petrecute acolo, Prefectura Tulcea a oferit un comunicat. Aceasta a anunțat că măsurile impuse până vineri nu au avut efectul dorit deoarece oamenii din acel cartier se deplasează liber.

Locuitorii nu respectă restricțiile prevăzute în ordonanțele militare. Mai mult, imobilele în care trăiesc au mai mult intrări, iar imediat după plecarea oamenilor legii, cetățenii repar pe stradă, conform Prefecturii Tulcea.

Advertisment
Advertisment