Actualitate

Un bărbat din Capitală a primit amenda maximă după ce a ieșit fără declarație

Un bărbat din București a primit amenda maximă pentru că a ieșit la magazin fără să aibă la el declarația pe propria răspundere.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

România se află în stare de urgență de câteva săptămâni, iar restricțiile pentru cetățeni sunt destul de dure. Oamenii nu au voie să iasă din locuințe decât dacă este absolut necesar.

De asemenea, fiecare trebuie să aibă o declarație pe propria răspundere prin care justifică motivul ieșirii. Astfel, nerespectarea acestor lucruri poate duce la sancțiuni drastice din partea autorităților.

Advertisment

Un bărbat din Capitală a primit amenda maximă

Un bărbat a fost surprins de către autoritățile locale din București în timp ce făcea cumpărături. Acestea se aflau în trecere în timp ce l-au observat pe bărbat la magazin. Când a fost întrebat de declarație, el le-a spus că nu o are la el deoarece stă în apropiere.

Advertisment

Bărbatul a declarat că nu a crezut că este necesar să aibă declarație la el, pentru că locuința sa este în apropiere. Un alt argument al acestuia a fost că s-a bazat pe faptul că nu l-a mai oprit nimeni până în momentul respectiv. Cetățeanul i-a transmis polițistului că stă aproape și că acest lucru poate fi verificat în buletinul său.

Însă, polițiștii au constatat că locuința sa nu este atât de aproape de magazin, precum afirma bărbatul. Cetățeanul s-a simțit nedreptățit și a început să folosească un ton mai apăsat în conversația cu autoritățile. El a declarat că nu a înjurat și nu a avut o atitudine răutăcioasă.

Locuitorul din București a fost anunțat verbal că o să primească amendă. Inițial, polițistul i-a spus că îi va da 10.000 lei și că va avea posibilitatea în primele două săptămâni să plătească 5.000 de lei. Cetățeanul a confirmat că nu a văzut când i s-a făcut procesul. După câteva zile, a primit amenda prin poștă doar ca să constate că de fapt aceasta e de 20.000 de lei.

Bărbatul este șocat de ce i se întâmplă

Acesta a făcut o postare pe Facebook prin care a spus că nu este bogat și cine îi cunoaște trecutul știe cât a luptat pentru locuința sa.

El a declarat că plătește 29 de ani credit la bancă și că a fost visul său să aibă o casă a sa.  De aceea, a cerut ajutorul oamenilor, căci singur nu se poate descurca cu această amendă.

Omul este șocat și nu știe ce să facă, spunând că este la pământ și că simte că este sfârșitul. De asemenea, el a anunțat că nu are cum să depună contestație fiindcă judecătoriile preiau doar anumite cazuri. Bărbatul simte că totul în jurul său se năruie din cauza acelei sume exorbitante de bani.

Advertisment
Advertisment