Actualitate

Un ambulanțier a murit de coronavirus

Infernul din Suceava face o noua victimă. De aceasta dată este vorba de o persoană care lucrează chiar în sistemul medical.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Suceava este cea mai afectată zona din România de coronavirus. Numărul cazurilor de infectare continuă să crească, iar medicii nu mai fac față. Situația de la Spitalul Județean a devenit cu atât mai rea după că conducerea a demisionat.

Un ambulanțier a murit în urma infectării cu Covid-19

Iadul din Suceava a făcut și prima victima din personalul medical. Un bărbat care lucra pe ambulanță a fost ucis de coronavirus. Omul avea 53 de ani și lucra de 20 de ani în sistemul medical.

Advertisment

Bărbatul a fost testat pe 23 martie la Direcția de Sănătate Publică, după ce a prezentat simptome ale coronavirusului. O săptămână mai târziu a primit rezultatul și a aflat că este infectat cu Covid-19.

Advertisment

Din cauză că simptomele nu erau unele grave, ambulanțierul a ales să nu meargă la spital. Totuși, în ultimele zile, starea lui a devenit tot mai gravă, acesta în final decedând la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava a declarat că foștii colegi ai bărbatului sunt șocați de cele întâmplate. El a informat că medicii au vorbit în fiecare zi cu bărbatul, oferindu-i sfaturi.

Doctorul a făcut și un apel către cetățenii României. Acesta îi îndeamnă pe toți cei care prezintă simptome să meargă la spital sau să ia legătura cu medicul de familie.

De asemenea, și Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, și-a exprimat regretul și condoleanțele. El a transmis că este alături de cadrele medicale din Suceava.

Medicii infectați din Suceava, chemați la muncă

Medicii din cadrul Armatei Române au preluat frâiele conducerii Spitalului Județean. Aceștia au luat unele decizii contestate de medici. Un detașament de militari coordonează în totalitate activitățile de dezinfectare ale spitalului și nu numai.

Marți, un medic depistat cu coronavirus a fost sunat de Direcția de Sănătate Publică și i s-a transmis să se prezinte la serviciu. Acum trei zile, doctorul a fost testat din nou pozitiv.

Advertisment
Advertisment