Actualitateinfo

Uluitor. Câți bani poate câștiga lunar Patriarhul Daniel

Cel mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, Patriarhul Daniel primește lunar o remunerație uriașă.

După majorările de anul trecut, Patriarhul Daniel are un salariu uriaș. Nimeni nu s-ar fi gândit vreodată la asemenea sumă.

Uluitor. Câți bani poate câștiga lunar Patriarhul Daniel

Foarte mulți se întreabă cât câștigă Patriarhul Daniel în fiecare lună. Potrivit celor de la capital.ro, acesta ar putea avea un venit lunar în valoare de 23.920 de lei. Această sumă o primește de anul acesta, în urma majorărilor salariale care s-au făcut începând de anul acesta. Până în 2021, Patriarhul Daniel încasa pe lună suma de 16.600 de lei.

Cum a sfințit cu… trafaletul

Potrivit adevarul.ro, cu ani în urmă, Patriarhul Daniel a trecut printr-un moment total neplăcut. Acesta a sfințit noile studiouri ale Trinitas TV și Radio Trinitas cu trafaletul. În urma acestui moment, s-a produs un scandal uriaș, iar Patriarhia nu a știut să explice care a fost rostul acelui obiect. Mai mult, se pare că explicațiile date presei nu au fost deloc plauzibile. „Nu este trafalet.

Trafalet este pentru cei neiniţiaţi, cei care habar n-au în ce constă slujba de sfinţire şi ce se foloseşte la slujba de sfinţire. Este o tijă de aproximativ 2-3 metri, având în vedere faptul că sunt şi încăperi mai înalte şi care este folosită pentru a unge cu untdelemn sfinţit pereţii încăperii respective. Deci nu se numeşte trafalet, ci tijă de sfinţire şi este folosită de mult timp în slujbe, nu a fost acum prima dată”, a declarat atunci Constantin Stoica, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Klaus Iohannis are un salariu de 22.800 lei

Nici Klaus Iohannis nu stă deloc rău la capitolul bani. În comparație cu Preafericitul Daniel, Klaus Iohannis, președintele României, primește un salariu de 25.000 de lei. Acest salariu a fost mărit tot din ianuarie anul trecut, când încasa 22.800 de lei.