Actualitate

Tranzitul prin punctele de frontieră a scăzut cu 90%

A fost declarat că numărul de persoane care au ajuns în țară în perioada Sărbătorilor Pascale a fost mic în comparație cu anul trecut.

Advertisment
Advertisement

Anul acesta situația nu a fost deloc în favoarea oamenilor. De aceste sărbători, familiile au fost despărțite, oamenii neputând să fie alături unul de altul din cauza pandemiei.

Era o tradiție ca în această perioadă persoanele plecate în străinătate să se întoarcă acasă pentru a fi alături de cei dragi. Însă, acum, din cauza noului virus lucrurile au stat diferit.

Advertisment

Tranzitul de persoane prin punctele de frontieră a scăzut drastic

Poliția de Frontieră a anunțat faptul că s-a constat o scădere majoră în ceea ce privește traficul de persoane prin punctele de frontieră ale țării. Comparativ cu perioada aceasta de anul trecut, scăderea este de peste 90%.

Advertisment

Ceea ce s-a menținut constat a fost tranzitul mijloacelor de transport marfă, doar cel de persoane și turisme înregistrând un număr mai mic.

În aceste zile, au fost mai mult de 4.700 de polițiști de frontieră care s-au asigurat că totul se desfășoară conform regulilor. Cel mai mare trafic de persoane a existat la frontiera dintre România și Ungaria. Pe acolo au intrat în țară peste 9.600 de oameni, cu mai mult de 6.500 de mijloace de transport.

Numărul total al celor care au trecut prin toate punctele de frontieră în acest weekend a fost de 24.000, cetățeni români și străini. În România au intrat peste 13.600 de persoane cu aproximativ 9.500 mijloace de transport. Pe sensul de ieșire din țară au fost peste 10.900 de oameni.

Polițiștii de frontieră s-au asigurat că totul decurge normal

În acest weekend, formalitățile de frontieră au urmat aceeași procedură ca și în celelalte săptămâni de la începerea pandemiei.

Adică, pe lângă controlul specific la intrare în țară, toate persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate. Fiecare a trebuit să completeze declarația pe propria răspundere și să efectueze controlul epidemiologic.

Astfel, după control sunt încheiate toate formalitățile și sunt stabilite măsurile dispuse de către personalul medical. În continuare toate mașinile au fost preluate de către echipajele de poliție și jandarmi. Aceștia le-au condus spre locațiile stabilită pentru carantinare sau autoizolare.

Advertisment
Advertisment