Actualitate

Tot ce trebuie să știți despre solstițiul de iarnă, din 21 decembrie. Ne dă viața peste cap

Pe 21 decembrie are loc solstițiul de iarnă, o zi care, spun specialiștii, ne poate da viața peste cap. Iată ce se întâmplă atunci.

Ne mai despart doar câteva ore de solstițiul de iarnă, începutul iernii astronomice. Ce se întâmplă pe 21 decembrie, ne poate bulversa.

Tot ce trebuie să știți despre solstițiul de iarnă, din 21 decembrie. Ne dă viața peste cap

Potrivit oamenilor de știință pe 21 decembrie la ora 12.02, ora României, are loc solstițiul de iarnă. Vom avea cea mai scurtă zi din an, cu doar 8 ore și 50 de minute, în timp ce noaptea va fi de 15 ore și 10 minute. Din acest motiv, în multe locuri din lume aerul este mult mai rece și totul pare să se transforme. Se revine la normal peste câteva luni când soarele de primăvară reînvie natura. Specialiștii spun că nu este deloc o întâmplare faptul că Domnul s-a născut în una dintre cele mai lungi nopți ale anului.

Aprindeți o candelă pe care să o lăsați până dimineață

Din cele mai vechi timpuri, solstițiul de iarnă a fost plin de tradiții și obiceiuri care trebuiau ținute cu sfințenie. E important de ținut minte că primul om care să vă intre în casă după solstițiul de iarnă este să fie un bărbat. Tot acum se spune că se deschid cerurile și binele se bate cu răul. De aceea e important să aprindeți o candelă pe care să o țineți aprinsă până dimineață. Dacă în trecut se sacrificau animale, acum s-a păstrat obiceiul de a fi sacrificat un brad sau un stejar. Care ulterior era ars. La rândul lor, hindușii se scăldă în lacuri sfinte, apoi dau de pomană și fac donații și rugăciuni pe care le adresează zeilor. În anul 2012 această zi a coincis cu sfârșitul calendarului Mayaș, iar multe persoane au văzut acest lucru ca pe o profeție a sfârșitului lumii.