Actualitate

Toate Blocurile Trebuie să Fie Dotate cu Dezinfectanți

Primăriile au obligația de a monta dispozitive care sa fie la dispoziția locatarilor soluții dezinfectante în perioada epidemiei de coronavirus

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Dispozițiile ordonanței militare 4 aduc în atenția primăriilor aceste aspecte. Și în spitale și în magazinele alimentare este necesar să existe aceste recipiente cu dezinfectanți. În acest fel și blocurile trebuie să fie dotate  cu dezinfectați.

Nu trebuie să lipsească dezinfectanții din scările de bloc

Ministrul de Interne prin Ordonanța Militară 4 a venit cu o nouă dispoziție. Acesta este o măsură de prevenție în lupta cu limitarea extinderii epidemiei.

Advertisment

Dacă vor fi montate dispozitive cu dezinfectanți în scările de bloc toți cei care locuiesc acolo se pot dezinfecta pe mâini când se întorc din oraș.

Advertisment

Toate aceste măsuri trebuie implementate urgent. Autorităților locale sunt cele care au obligația de a colabora eficient cu administrații blocurilor.

Trebuie avut în vedere că toate măsurile impuse de Ministerul de Interne sunt absolut obligatorii. Pe toată durata stării de urgență este necesar ca toată lumea să se supună normelor legislative. În caz contrar se vor primi amenzi uriașe.

Ordonanța Militară 4 face referire și la obligația de a dezinfecta scările de bloc, precum și lifturile și alte spații comune folosite de locatari.

Măsurile de preventive trebuie implementate începând de mâine 31 martie.

Autoritățile administrației publice locale se ocupă de montarea dispozitivelor cu soluții dezinfectante. Aceștia vor pune dispozitive la fiecare intrare de blocuri. În fiecare oraș se vor lua aceleași măsuri.

În funcție de raza unității administrativ-teritoriale se vor monta dispozitive la toate blocurile. De asemenea, se vor curăța în mod periodic lifturile, cu precădere în această perioadă.

Casa scărilor trebuie foarte bine igienizată acum când riscul de contaminare a infecției cu coronavirus este extrem de mărit. Prevederile ordonanței 4 spune că și alte spații care se folosesc în comun cum ar fi uscătoarele trebuie atent igienizate cu soluții speciale.

Sănătatea oamenilor ocupă un loc primordial. De aceea trebuie luate măsuri imediate. Ordonanța 4 are în vedere securitatea tuturor persoanelor acestei țări.

Până acum primăriile au fost obligate să ia măsuri de dezinfectare a străzilor pentru a îndepărta posibilele bacterii. Este necesară igienizarea blocurilor de locuințe ca metodă de prevenție pentru siguranța locatarilor.

Advertisment
Advertisment