Actualitate

Televiziunea Bisericii Ortodoxe Române, îndemn pentru cetățeni

Trinitas TV îndeamnă românii să cânte "Hristos a înviat!" în noaptea Învierii Domnului, din curtea casei ori de la balcon.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Din cauza măsurilor impuse cu scopul de a stopa răspândirea pandemiei de Covid-19, Paștele de anul acesta va fi sărbătorit într-un mod inedit. Oamenii nu au voie să își părăsească locuințele pentru a merge la biserica.

Televiziunea Bisericii Ortodoxe Române, mesaj pentru oameni

Trinitas TV îi îndeamnă pe credincioși să cânte “Hristos a înviat!”, în noaptea Învierii, de la balcon sau din curte. Oamenii sunt chemați să cânte alături de rude și de vecini. Rugăciunea “Tatăl nostru” ar urma, de asemenea, să fie rostită.

Advertisment

Televiziunea Patriarhiei Române s-a adresat credincioșilor printr-un mesaj pe facebook. Aceasta a spus că la Revoluție, moment de răscruce, poporul a rostit “Tatăl nostru”. Astăzi, la 30 de ani distanță, BOR spune că ne aflăm la o altă răscruce pentru țara noastră, dar și pentru întreaga omenire.

Advertisment

Astfel, creștinii sunt rugați să cânte de la balcoane și din curțile caselor troparul pascal și să spună rugăciunea “Tatăl nostru”. În mesaj se îndeamnă ca “din inimi să izvorască crezul nostru în marea Înviere”, pentru “a aduce adevărata biruință asupra morții”.

Postarea Trinitas TV a fost bine primită de oameni, ajungând la aproape 5 000 de distribuiri pe rețeaua de socializare. Totodată, a adunat aproximativ 8 000 de aprecieri până acum. În plus, circa 300 de oameni au comentat la postare, în favoarea inițiativei Patriarhiei Române.

Nu avem voie să mergem la biserica, iar polițiștii nu vor mai aduce Sfânta Lumina

În urma numeroaselor critici și atacuri, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a decis să modifice acordul cu Biserica.

Astfel, oamenii nu vor putea merge la biserica. Pâinea binecuvântată, precum și Sfânta Lumina vor fi aduse cetățenilor la domiciliu. În plus, nu mai este valabilă decizia conform cărora angajați ai MAI ar fi ajutat la distribuirea Sfintei Lumini. Noul acord prevede că distribuirea să fie făcută de către personal clerial și voluntari ai bisericii.

Lumina și Sfintele Paști vor fi aduse la pragul casei sau la geam, de unde le vor prelua cetățenii. În cazul blocurilor, asociația de proprietari sau chiriașii vor alege un reprezentant pentru a lua Lumina și Sfintele Paști.

Advertisment
Advertisment