Actualitate

Suceava continuă să fie sub asediul COVID-19

Au fost prezentate imagini terifiante cu situaţia actuală din judeţul Suceava, unul dintre cele trei mari focare de coronavirus din ţară.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În momentul de față au fost confirmate în România peste 3600 de cazuri de infectări de coronavirus. Cel mai afectat județ este Suceava. Acolo sunt prezente 866 de victime ale acestei epidemii de Covid-19.

Spitalul Județean de Urgență din Suceava a intrat sub controlul Armatei Române. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă din partea Ministerului Apărării. Un detașament de militari se va ocupa în întregime de toate activitățile de dezinfectare ale spitalului și nu numai.

Advertisment

Imagini șocante din Suceava

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a pus pe pagina sa de socializare un filmuleț prin care surprindea imagini cu străzile din Suceava pe timp de noapte. Acesta declara că le mulțumește autorităților pentru tot efortul depus în aceste clipe de coșmar. În tot acest timp erau prezentate imagini cu o Suceava pustie, unde nici măcar animalele nu mai îndrăzneau să se arate.

Advertisment

Afaceristul s-a făcut remarcat prin diferite acțiuni pe care le-a inițiat pentru a sări în ajutorul cadrelor medicale din Suceava. Acesta le-a oferit cazare în mod gratuit la hotel, cât și mese gratuite pentru ei și toate autoritățile aflate în prima linie în lupta cu virusul.

În timp ce filma orașul pustiu, Mandachi spunea că este pentru prima dată când a văzut Suceava în asemenea mod. Fiecare metru de stradă era gol și doar patrula autorităților își mai facea simțită prezența. Când a trecut pe lângă spital povestea despre condițiile oribile pe care le îndură cadrele medicale și toți cei care se află acolo în asemenea clipe.

Suceava continuă lupta dificilă cu virusul

Suceava este una dintre zonele roșii ale României, unde coronavirus a pus stăpânire pe multe persoane, printre care și numeroase cadre medicale. Pare că nimic nu îi poate face față. De aceea, s-a decis transportarea la un alt spital din Iași a tuturor pacienților internați, care nu au fost infectați cu Covid-19.

Astfel, Spitalul Județean de Urgențe din Suceava va avea doar pacienți care sunt victime ale noului virus. Acesta va fi asigurat cu mai multe izolete și 50 de tone de dezinfectant de suprafețe pe bază de clor.

Advertisment
Advertisment