Actualitate

Substanță interzisă folosită pentru dezinfectare

Astăzi, în județul Dolj a fost folosită o substanță extrem de periculoasă și interzisă pentru a fi dezinfectate spațiile publice, cum ar fi scările de bloc.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Coronavirus a creat o adevărată panică și isterie în jurul său. Determinați să scape cu orice preț de riscul unei posibile contaminări, oamenii ajung să folosească metode mai puțin acceptate și periculoase.

În prezent, România se luptă cu e situație extrem de grea. Autoritățile române și cadrele medicale depun toate eforturile necesare pentru a proteja cât se poate de mult cetățenii.

Advertisment

Scări de bloc dezinfectate cu o substanță interzisă

A fost confirmat de către Direcția de Sănătate Publică Dolj faptul că în Craiova a fost folosită o substanță nepermisă. Autoritățile locale au utilizat această substanță pentru a dezinfecta numeroase scări de bloc în ultima perioadă. S-a descoperit în urma unui control că era Aldezin, un biocid pentru uz veterinar.

Advertisment

În urma declarației celor de la DSP Dolj s-a aflat că totul a pornit de la personalul de specialitate care a analizat biocidul. Acesta l-a încadrat în altă categorie de biocid decât în cea în care era clasificat în Registrul Național de Evidență a Produselor Biocide.

Astfel, pe 25 martie avizul a fost eliberat în mod eronat și așa câteva sute de scări de bloc au fost dezinfectate. Substanța interzisă nu are indicații pentru folosire atât în spațiile locuibile, cât și pe străzi sau trotuare.

Consecințele acestei fapte

În urma acestei fapte, DSP Dolj a deschis o anchetă internă cu privire la modul în care s-a răspuns la solicitarea de consultanță făcută de SC Salubritate Craiova SRL. Sesizarea a fost făcută de Primăria Craiova Instituției Prefectului Dolj.

Așadar, operatorul care s-a ocupat de dezinsecție a primit o amendă între 5,000 și 10.000 lei. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al celor de la Salubritate Craiova. Amenda a fost consecința nerespectării domeniului de utilizare.

Această decizie nu a fost privită cu ochi bun de către parlamentarul Olguța Vasilescu. Aceasta a postat pe Facebook faptul că Salubritatea a folosit un dezinfectant aprobat de DSP Dolj. Astfel, i se pare nedrept ca societatea să fie amendată că a folosit ceva ce și în alte orașe europene a fost utilizat.

Advertisment
Advertisment