Actualitate

Studenții sar în ajutorul unităților medicale

Mai mulți studenți de la UMF Carol Davila și de la Universitatea Politehnică își dedică timpul pe care îl au pentru a ajuta la producerea de echipamente medicale.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Este cunoscut faptul că unitățile medicale nu mai dispun de numărul necesar de echipamente de protecție. Astfel, cei care se află în prima linie în lupta cu coronavirus sunt extrem de expuși la pericolul acestuia. Multe cadre medicale au fost afectate de epidemie tocmai din cauza lipsei de echipamente.

Studenții s-au mobilizat în lupta cu Covid-19

De câteva zile studenții de la cele două universități au umplut laboratoarele și muncesc din răsputeri pentru a confecționa mii de echipamente de protecție 3D. Toate acestea vor ajunge la cadrele medicale din București și le va proteja de noul virus gripal.

Advertisment

Acest proiect va fi în permanență monitorizat de rectorul UMF Carol Davila, prof. dr. Viorel Jinga, și decanul  Facultății de Medicină, prof. dr. Cătălin Cârstoiu. Un total de 60 de studenții de la UMF și Politehnică s-au înscris ca voluntari și sunt pregătiți să ajute.

Advertisment

Andrian Păun, coordonatorul voluntarilor de la Societatea Studenților în Medicină, a declarat că studenții sunt pregătiți să ajute și să își ofere energia, timpul și aptitudinile. Aceștia nu doresc să îi lase la greu pe viitori lor colegi din sistemul medical. Motivați de faptul că cei din prima linie sunt prietenii, mentorii sau familiie lor, studenții vor să dea tot ce este mai bun pentru a confecționa cât mai multe viziere.

Aceste viziere vor fi printate 3D, fiind o tehnologie care oferă o metodă alternativă de producție a dispozitivelor medicale de protecție. Totul se datorează mobilizării imense a comunității. Misiunea a fost dusă la final datorită finanșatorilor, conducerii UMF și a voluntarilor, care au muncit zi de zi fără a urmări recompense materiale.

Echipamentele au ajuns la numeroase spitale din București

În fiecare zi studenții lucrau pe ture și confecționau aproximativ 1000 de viziere. Astfel, în mai puțin de câteva zile au trimis către unitățile medicale 5 000 de viziere, în speranța că toate cadrele vor rămâne în siguranță.

De aceste viziere au avut parte 15 spitale din București. Însă voluntaroii nu se opresc aici, iar pentru a acoperi cât mai multe cereri au venit cu o idee. Aceștia vor pune la dispoziție pe paginile de social media un formular prin care se pot face solicitări pentru viziere.

Advertisment
Advertisment