Actualitate

Slujbele bisericești se vor face online din 22 martie, ora 22

În perioada stării de urgență autoritățile locale au luat o serie de măsuri de prevenție pentru a împiedica desfășurarea activităților în colectivitate

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Autoritățile fac apel la înțelegerea cetățenilor să rămână cât mai mult în casă. S-au impus noi reguli în ceea ce privesc înmormântările dar și slujbele religioase.

Ministerul de Interne impune măsuri restrictive foarte dure special pentru a stopa răspândirea coronavirusului pe teritoriul țării.

Advertisment

Măsuri suplimentare de protecție pentru a diminua riscul îmbolnăvirilor

După ce au fost închise școlile iar în anumite instituții lucrează doar o parte din personal, s-a decis închiderea mall-urilor și suspendarea activităților dentiștilor.

Advertisment

S-a constatat că activitățile desfășurate în cadrul cabinetelor dentare au un risc crescut de contaminare de aceea ar trebui oprite pentru această perioadă. De asemenea, în mall-uri se adună un număr mare de persoane iar colectivitatea în aceste moment este tocmai ce nu ne trebuie.

România se află într-o perioadă extrem de dificilă în plină epidemie de coronavirus. Riscul de transmitere a acestei boli este foarte mare în grupurile colective.

Autoritățile iau măsuri drastice tocmai pentru a sprijini populația. Se cere oamenilor să respecte aceste reguli stricte pentru că doar prin înțelegere și solidaritate vom putea trece împreună cu bine peste acestă perioadă de criză.

Slujbele bisericești vor fi urmărite online

Cea mai importantă măsură luată de către ministrul Marcel Vela este că românii vor putea participa la slujbele bisericești începând de mâine, doar online.

S-a decis că slujbele pot fi ținute în biserici dar fără public. Creștinii vor putea urmări slujbele de acasă prin intermediul mediului online. De asemenea, în cadrul evenimentelor cum ar fi botezuri, cununii, înmormântări, se restricționează numărul participanților, care pot fi maxim 8.

Așadar, s-a decis ca bisericile să fie închise iar credincioșii să stea acasă pentru a fi protejați de virus. Ei pot urmări slujbele prin mass-media.

Conform normelor legislative adoptate ieri toată populația este obligată să se conformeze noilor reguli. MAI vine în sprijinul cetățenilor cu măsuri foarte dure. Cel puțin pentru moment este singura modalitate de protecție cu un grad mărit de eficiență.

Doar dacă se stă în casă și oamenii nu mai iau contact unii cu alții se poate reduce semnificativ numărul îmbolnăvirilor.

Deși este greu de crezut pentru început, însă cu timpul ne vom obișnui. Slujbele le mai puteți vedea și auzi doar la televizor iar la nuntă, botez sau înmormântare nu mai pot participa mai mult de 8 persoane. Începând de mâine bisericile își vor închide porțile. Până acum se puteau oficia slujbele în curtea bisericii și era permis ca un număr de maxium 100 de persoane să participe. Din 22 martie ora 22 lucrurile stau cu totul diferit.

Ministrul Vela se arată încrezător, dacă sunt respectate toate aceste reguli. El crede că împreună vom putea trece peste tot ceea ce este mai greu. Totodată are mare încredere că Dumnezeu va binecuvânta România și ne va avea în grijă lui.

Advertisment
Advertisment