Actualitate

Situația actuală de Covid-19 la nivel global

Veștile bune sau mai puțin bune despre pandemia de coronavirus continuă să apară din orice colț al lumii. Astăzi au apărut noile statistici despre victimele virusului

Advertisment
Advertisement
efume.ro

La nivel global se pare că epidemia de Covid-19 face ravagii. Cazurile de oameni infectați au atins un număr terifiant și nu pare ca acesta să fie sfârșitul. Astfel, peste 1,2 milioane de oameni au fost afectați până în prezent de noul virus.

În unele țări pandemia pare că nu mai are atât de multă putere, pe când în altele abia începe să își facă puternic simțită prezența. Astfel, mai jos este prezentat un bilanț actual al cazurilor și morților de coronavirus la nivel global.

Advertisment

Situația se îmbunătățește în unele țări

Una dintre țările care la momentul actual prezintă o îmbunătățire în ceea ce privește decesele de Covid-19 este Spania. De câteva zile numărul celor care mor din cauza virusului se află în descreștere. Astfel, săptămâna aceasta arată promițător față de cele care au trecut, existând 674 de decese în această zi, fiind un număr mic.

Advertisment

O altă țară care confirmă o evoluție în bine în ultima perioadă este Italia. Pentru prima dată în ultimele câteva săptămâni, de când țara a fost captivă virusului, este evidentă o descreștere a pacienților de la terapie intensivă. Numărul de sâmbătă al deceselor a fost de 681, iar al celor afectați de 2.886, cifre mici în comparație cu restul perioadei.

Perioadă dificilă pentru alte zone

Dacă pentru unele țări din Europa situația începe să fie una mai bună, pentru Statele Unite ale Americii nimic nu pare că se îmbunătățește. Din contră, ziua de sâmbătă, 4 aprilie, a fost declarată ziua cu cele mai multe decese pe de când a apărut acestă pandemie. Nu mai puțin de 1,224 de victime au decedat ieri, iar numărul total de infectați a depășit 311 500.

Nici în Iran situația nu stă prea bine, virusul afectând zeci de mii de oameni. A fost confirmat că Iranul este zona roșie din Orientului Mijlociu, depășind 55,700 de victime ale epidemiei. Cu toate acestea, se pare că nimic nu oprește această țară când vine vorba de domeniul financiar. Economia urmează a fi repusă în mișcare.

Advertisment
Advertisment