Actualitate

Sindicatele din Sănătate aduc acuzații grave oficialităților

Doctorii sunt foarte expuși fiind în mare pericol de îmbolnăvire și nu au suficiente resurse medicale pentru a lupta împotriva acestui virus

Advertisment
Advertisement
efume.ro

La nivelul sindicatelor de Sănătate se constată că există lipsuri foarte mari în ceea ce privesc echipamentele de protecție dar și alte resurse de ordin medical. Reprezentanții sindicatelor susțin că acest lucru este inadmisibil.

Statul are obligația de a oferi protecție maximă personalului medical

Epidemia de coronavirus se extinde cu repeziciune și în România iar medicii sunt puși în situația de a nu fi protejați în mod eficient. Dacă se pierde tot mai mult personal medical nu o să mai aibă cine să trateze pacienții.

Advertisment

Medicii nu dețin echipamentul corespunzător ci doar un număr redus de măști de hârtie și mănuși. Președintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România critică autoritățile pentru ceea ce se întâmplă în sistemul medical.

Advertisment

Acesta susține că în data de 22 martie au primit doar 5 măști și atât în contextul în care o mască trebuie purtată pentru maxim 3 ore. Doctorii intră în contact direct zilnic cu pacienții și fac tot ce pot pentru a le salva viață. Aceștia au șanse mari de contaminare dacă nu sunt protejați.

Situație cruntă dar reală în spitalele din România

Tot sistemul medical se duce pe râpă dacă nu se iau măsuri imediate. Cu o protecție ce se apropie vertiginos de zero toți doctorii riscă să se îmbolnăvească. În multe unități lipsesc și testele ceea ce înseamnă că nu se poate face o testare în masă.

În situația de față președintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România se arată extrem de îngrijorat. La spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca resursele lipsesc cu desăvârșire.

Trebuie pus la punct de urgență sistemul de protecție a personalului sanitar. Din nefericire, lipsa de informare a populației a fost cea care a influențat negativ situația de față. S-a pierdut total controlul astfel că nu se poate desfășura o muncă eficientă în lupta cu acest virus.

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” susține că toate aceste lipsuri au înrăutățit și mai mult starea pacienților și a medicilor din spitale.Situația este devastatoare.

Datorită faptului că nu există echipament individual de protecție iar sistemul sanitar de la noi din țară nu este bine pregătit epidemia se răspândește cu repeziciune. Pe zi ce trece apar sute de cazuri de îmbolnăviri iar numărul lor este în continuă creștere. Autoritățile trebuie să se sesizeze și să vina în sprijinul medicilor care luptă împotriva coronavirusului la noi în țară.

Advertisment
Advertisment