Actualitate

Sfaturile OMS pe timp de pandemie

Întreaga planetă se confruntă în continuare cu pandemia de coronavirus. Organizația Mondială de Sănătate a oferit câteva sfaturi pentru a veni în sprijinul oamenilor.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Bilanțul pandemiei de Covid-19 continuă să crească, iar oamenii sunt ținuți în case ca urmare a măsurilor de oprire a răspândirii virusului. Au apărut tot mai multe informații despre Covid-19, foarte multe fiind din surse neoficiale.

Sfaturile OMS pentru populație

Mai multe persoane consideră că alcoolul ajută în lupta cu pandemia de coronavirus. Organizația Mondială de Sănătate dezminte aceste informații. Mai mult, consumul de alcool crește riscul de îmbolnăvire cu Covid-19, iar simptomele vor fi resimțite mai puternic.

Advertisment

Astfel, OMS a recomandat guvernelor limitarea accesului la alcool pe durata măsurilor de izolare și distanțare socială. Organizația spune că alcoolul slăbește sistemul imunitar, făcând organismul mai vulnerabil în față bolii.

Advertisment

Totodată, consumul acestuia este legat de apariția unor boli transmisibile și netransmisibile. Ele fac ca persoana să fie mai predispusă la a contacta virusul provenit din China. În plus, alcoolul amplifică tulburările mentale și comportamentale de risc.

Potrivit informațiilor OMS, alcoolul duce la moartea a trei milioane de oameni în timpuri obișnuite, fără pandemie. Așadar, Organizația atenționează că informațiile conform cărora consumul omoară Covid-19 reprezintă fake news.

Alte sfaturi importante din partea OMS

Pentru a ajuta sistemul imunitar, este foarte important mâncatul sănătos. În afară de alcool, ar trebui redus consumul băuturilor care conțin zahăr. De asemenea, fumatul amplifică în mod semnificativ simptomele virusului.

Sportul este și el foarte important. Organizația Mondială a Sănătății recomandă exercițiile fizice pentru cel puțin 30 de minute pe zi în cazul adulților. Pentru copii, sportul e recomandat pentru minim o ora pe zi.

Persoanele care lucrează de acasă nu trebuie să rămână în aceeași poziție pentru prea mult timp. La fiecare 30 de minute, este recomandată o pauză de 3 minute. Foarte important este și să nu va gândiți la criză, ci să va relaxați ascultând muzică, citind sau făcând alte activități recreative în această perioadă.

Advertisment
Advertisment