Actualitate

Sfaturi cu privire la Covid-19 de la Raed Arafat

Seful DSU, Raed Arafat, a făcut o postare pe Facebook prin care oferă informații despre cum ar trebui să procedăm atunci când suntem nevoiți să ieșim din locuințe.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Epidemia noului virus gripal Covid-19 nu mai este de mult o necunoscută pentru toți cetățenii României. Victimele se înmulțesc pe zi ce trece și se pare că nimic nu poate opri răspândirea de coronavirus.

Ca și celelalte țări, ne aflăm într-o situație delicată și orice om este vulnerabil în aceste momente. Peste tot apar opinii pro și contra despre modalitățile de protecție împotriva acestei pandemii. Panica și stresul au început să devină extrem de evidente în societate.

Advertisment

Sfaturi din partea lui Raed Arafat

Acesta a făcut o postare pe Facebook în care a început prin a explica de ce la începutul pandemiei oamenii au fost sfătuiți să nu poarte măști de protecție. Inițial erau recomandate doar acelora care prezentau simptome ale virusului. A evidențiat că fusese o decizie luată la nivel global, care la momentul respectiv avea explicații pertinente.

Advertisment

Acum, realizând modul în care Covid-19 se răspândește, autoritățile internaționale au început să recomande purtatul măștilor. A continuat informând că orice formă de material este utilă atât timp cât protejează nasul și gura atunci când persoanele ajung în spațiile publice. Recent s-au descoperit dovezi prin care această modalitate de protecție poate reduce răspândirea virusului în societate.

Raed Arafat specificat că este conștient că numărul măștilor pe piață este acum unul mic, iar cele care se mai găsesc sunt la prețuri uriașe. Așadar, a recomandat diferite alternative prin care acestea pot fi realizate acasă de oricine. Este conștient că va dura o perioadă până oamenii se vor obișnui c asta, dar sfătuiește persoanele să înceapă cât mai repede cu această practică.

Măsurile luate de autorități

Autoritățile din România au recurs la diferite metode prin care să stopeze evoluția virusului. Până în momentul de față toate au avut un impact pozitiv asupra societății. Însă nu este suficient pentru ca pandemia să ajungă la final, de aceea fiecare cetățean trebuie să ajute autoritățile prin purtarea de măști.

Raed Arafat a încheiat postarea prin a repeta faptul că pentru a ne proteja pe noi și pentru a îi proteja pe alții este nevoie de o mască medicală. Va trebui doar să improvizăm în cazul în care nu mai găsim să achiziționăm.

Advertisment
Advertisment