Actualitate

Se vinde avionul lui Nicolae Ceaușescu. E incredibil cât costă

A fost construit în 1982 și Nicolae Ceaușescu a fost extrem de îndrăgostit de acest an. Acum se vinde.

Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu se vinde. Care este suma care se cere. Cine îl va cumpăra oare?

Se vinde avionul lui Nicolae Ceaușescu. E incredibil cât costă

Cine vrea să vadă cum arată avionul lui Nicolae Ceaușescu și eventual să îl cumpere se poate duce la aeroportul Henri Coandă. Superbul avion a fost construit în 1982 și tot atunci a avut loc și primul zbor de pe aeroportul Băneasa. Un an mai târziu, avionul a plecat pe ruta București-Timișoara. România s-a bucurat atunci de statutul de primul stat comunist care a produs un avion de pasageri cu reacție. Interesant este că motoarele au fost fabricate tot în România, dar sub licență Rolls Royce.

Între 1986-1989 cu acest avion a zburat doar Ceaușescu

Mai târziu, între anii 1986-1989, avionul cu pricina a fost folosit doar pentru zborurile fostului președinte, Nicolae Ceaușescu. Avionul va fi scos la licitație pe data de 27 mai, iar prețul de pornire a fost de 25.000 de lei.

Va fi scos la vânzare și avionul lui Iliescu

Tot pe aceeași dată va fi scos la vânzare și avionul care a folosit pentru zborurile pe care le-a făcut fostul președinte Ion Iliescu. Este vorba de ultimul Rombac 1-11, care a fost fabricat în România. Primul zbor a avut loc în anul 1989. Cele două avioane ale foștilor președinți ai României fac parte din patrimoniul cultural național, la categoria tezaur.