Actualitate

Se va introduce sau nu carantina în România. Orban dă lămuriri

Cazurile din ultima perioadă a făcut ca autoritățile din România și reintroducerea carantinei. Orban dă lămuriri.

Franța a folosit această metodă de câteva săptămâni. Va reintra din nou România în carantină? Orban dă lămuriri.

Se va introduce sau nu carantina în România. Orban dă lămuriri

Potrivit RomaniaTV, Ludovic Orban a fost întrebat dacă e posibil ca restricțiile să fie din nou introduse în România, așa cum au făcut și alte țări. “După ora 21 până la ora 6 dimineaţă nu se poate ieşi pe străzi. Nu se poate consuma nimic. Fiecare ţară a avut propriile măsuri pe care le-a aplicat. Noi nu aplicăm măsurile la nivel naţional.

În ceea ce priveşte funcţionarea restaurantelor, cafenelelor, bistro-urilor, ea depinde de incidele de răspândire a virusului. De numărul de persoane infectate la mia de locuitori pe ultimele 14 zile. Închiderea restaurantelor nu apare decât pe un indice de peste 3 la mie. În rest, activitatea restaurantelor şi cafenenelor este permisă.

Sunt, în schimb, alte ţări care au luat decizia să închidă restaurantele şi cafenelele. Fiecare ţară a luat măsurile aşa cum au considerat că este mai util şi mai eficient în combaterea pandemiei. În fiecare ţară sursele de infectare sunt diferite”, a menţionat Orban.

Orban spune că autoritățile sanitare nu vorbesc despre carantină

De asemenea, prim ministrul României a spus că în acest moment autoritățile sanitare nu vorbesc despre reimpunerea carantinei.

“Nu avem în discuţie o astfel de eventualitate în momentul de faţă. Am adoptat un set de măsuri care ţin cont de modul de transmitere a virusului. Aşteptăm să vedem eficienţa acestor măsuri.

Din punctul nostru de vedere, cu cât mai mulţi români respectă regulile de protejare, de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală.

Obiectivul nostru este să nu afectăm economia, să asigurăm funcţionarea economiei, să luăm cât mai puţine măsuri de restricţionare şi ne dorim ca oamenii să aibă o viaţă cât mai aproape de normal, cu condiţia respectării normelor de protecţie a sănătăţii care sunt simple – portul măştii, igiena sanitară, păstrarea unei distanţei fizice de protecţie…

Dacă oamenii respectă regulile, riscul de transmitere se diminuează drastric şi nu e nevoie să luăm alte măsuri de restricţii”, a replicat Ludovic Orban.

 

Tags

Close