Actualitate

Se redeschid cafenelele și restaurantele. Ministerul Sănătății propunere amânarea deciziilor de relaxare

Începând cu 25 ianuarie 2021, autoritățile au hotărât. Se redeschid cafenelele și restaurantele.

S-a decis ridicarea multor măsuri restrictive în București. Se redeschid cafenelele și restaurantele.

Se redeschid cafenelele și restaurantele. Ministerul Sănătății propunere amânarea deciziilor de relaxare

Trei zile la rând numărul infecțiilor cu coronavius a scăzut, iar autoritățile au hotărât să ridice câteva din măsurile restrictive. Acest lucru se va întâmpla odată cu data de 25 ianuarie. Anunțul a fost făcut de Traian Berbeceanu, prefectul capitalei, în urma unei ședințe a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Care va fi programul de funcționare al cafenelelor și restaurantelor

Potrivit ultimelor informații, cafenelele și restaurantele vor funcționa între orele 06:00-21:00, la o capacitate de maxim 30%. Tot la capacitatea de 30% vor funcționa și teatrele, sălile de jocuri și cinematografele. De asemenea, vor fi redeschise și sălile de jocuri de noroc. Și acestea vor funcționa tot la 30% din capacitatea lor. Accesul publicului va fi permis în limita aceluiași procent în teatre, săli de spectacol și cinematografe.

Ministerul Sănătății a recomandat amânarea deciziei de relaxare

“În Bucureşti astăzi am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie. Fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm CMSU să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre. Astfel (…) s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%. Cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat acesta. Nu de aceeași părere este Ministerul Sănătății care propune amânarea măsurilor de relaxare. De asemenea, Ministerul Sănătății le-a spus românilor să se testeze imediat la primele simptome ale bolii.

 

Tags