Actualitate

Se dublează alocația! Ce categorie de copii este vizată? „O premieră”

Ministrul Gabriela Firea a anunțat că se dublează alocația lunară, pentru o categorie de copii din România. Detalii de ultimă oră.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Se dublează alocația! Anunțul a fost făcut chiar de Gabriela Firea, care ocupă în prezent funcția de Ministru al Familiei și Tineretului, după ce a fost, vreme de un mandat, Primarul Capitalei. Mai mult decât atât, oficialul a precizat că acest eveniment reprezintă „O premieră, după mai bine de 20 de ani”, în contextul în care aceasta este una dintre măsurile stabilite de Coaliția de Guvernare, în cadrul „Sprijin pentru România”.

Se dublează alocația pentru copiii instituționalizați, care trăiesc în centre de plasament și alte instituții din România. În prezent, copiii cu vârste de până la 18 ani aflați în grija statului au acoperite cheltuieli de hrană în valoare de 28 de lei pe zi.

Advertisment

Se dublează alocația! Ce categorie de copii este vizată?

„Am vrut să vin astăzi la părintele Tănase să văd aceşti copii, atât români, cât şi din Ucraina, pentru a-i spune personal domniei sale şi tuturor celor care îngrijesc copii instituţionalizaţi din România – fie că sunt asistenţi maternali sau asistenţi sociali în centrele de plasament – că aseară s-au luat câteva decizii foarte importante pentru aceşti copii de care trebuie să avem cu toţii grijă, ca societate şi fiecare cetăţean român are şi această datorie morală, să-i sprijine pe aceşti copii lăsaţi în grija statului, să treacă mai uşor peste situaţia pe care o au.

Advertisment

În premieră, după mai bine de 20 de ani, putem anunţa dublarea alocaţiei pentru hrană, de asemenea creşterea de la 28 la 150 de lei a cheltuielilor personale pentru aceşti copii, de asemenea majorarea cu o sumă consistentă a bugetelor pentru rechizite, pentru îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte cheltuieli. Poate veţi spune că sunt încă sume mici faţă de nevoi, dar totuşi creşterile sunt semnificative”, a transmis Gabriela Firea, Ministrul Familiei și Tineretului, în cadrul unei postări publicate pe Facebook. De altfel, în filmulețul citat, oficialul apare purtând un sacou semnat de Balmain, în valoare de peste 14.000 de lei.

Advertisment
Advertisment