Actualitate

Șapte cadre medicale de la Spitalul Victor Babeș, infectate

Șapte oameni din carul personalului medical de la Spitalul Victor Babeș au fost depistați cu coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus face tot mai multe victime în România. În ultimele 24 de ore s-au confirmat 215 cazuri noi de Covid-19 pe teritoriul țării noastre, ritmul de răspândire fiind unul foarte ridicat.

Astăzi au fost înregistrate încă 3 decese din cauza coronavirusului, numărul total de morți ajungând la 85. Majoritatea persoanelor răpuse de virus erau vârstnice și sufereau și de alte afecțiuni grave.

Advertisment

Tot mai multe cadre medicale sunt depistate cu coronavirus

Spitalul Victor Babeș reprezintă una dintre principalele instituții care se lupta cu pandemia de Covid-19. Șapte oameni din personalul medical au fost infectați cu virusul de proveniență asiatică.

Advertisment

Aceștia sunt în prezent internați în spitalul respectiv. Vestea bună este că ei nu prezintă simptome. Cazurile au fost raportate la Direcția de Sănătate publică a Municipiului București.

Spitalul Victor Babeș are 400 de paturi destinate pacienților infectați cu coronavirus. Lipsa echipamentelor de protecție din spitale duce la un număr mare de cadre medicale infectate.

Valuri de demisii din spitale

Pe lângă Covid-19, spitalele din România se confruntă cu o altă problema. Numărul demisiilor din sistem continuă să crească.

Tot mai mulți medici aleg să renunțe la lupta cu pandemia de coronavirus. Unul dintre motivele principale este lipsa echipamentelor de protecție. Fără acestea, personalul din spitale se supune unor riscuri uriașe.

De exemplu, la Spitalul din Orăștie, secția terapie intensivă a rămas fără personal medical. Medicul de acolo, alături de 5 asistente și 5 infirmiere au cedat în față temerii provocate de virus.

La Spitalul de Neurologie din Brașov, un medic, 7 asistente și 2 infirmiere și-au depus demisiile, deși managerul a declarat că instituția dispune de echipamente de protecție necesare. Spitalul devenise unitate de suport în lupta cu pandemia.

De asemenea, la Spitalul CFR din Timișoara au demisionat nu mai puțin de 10 asistente medicale și 3 infirmiere. Și la Spitalul Mioveni, mai mulți medici au renunțat să își continue treaba de frica virusului asiatic.

Din cauza demisiilor numeroase, Ministerul Sănătății discuta pe tema unui ordin de preaviz. Astfel, atunci când un cadru medical vrea să renunțe, acesta ar fi obligat să mai lucreze încă 90 de zile.

Advertisment
Advertisment