Actualitate

S-au deschis restaurantele. Ce nu e permis în interiorul acestora

Odată cu 1 septembrie, autoritățile au deschis restaurantele. Chiar și așa, sunt o mulțime de restricții de care trebuie să se țină cont.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Guvernul a hotărât. S-au deschis restaurantele. Iată care sunt regulile recomandate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru Hotărârea numărul 43 sunt foarte stricte.

S-au deschis restaurantele. Ce nu e permis în interiorul acestora

Potrivit Comitetului pentru Situații de Urgență, chiar dacă s-au deschis restaurantele, clienții trebuie să țină cont de multe măsuri. Astfel, meniurile, olivierele și solnițele nu au voie să fie mutate de pe o masă pe alta și se dezinfectează după fiecare client. Potrivit altei recomandări, nu se permite ca mâncarea sau băutura să fie consumate la bar. De asemenea, este interzis dansul în incinta restaurantelor, pentru a preveni răspândirea noului virus.

Advertisment

Trebuie asigurată o distanță de minimum doi metri

Potrivit autorităților, administratorii cafenelelor și restaurantelor sunt obligați să asigure o distanță de minimum doi metri între mese. Potrivit digi24, la mese nu pot sta mai mult de șase persoane. În plus, Guvernul permite reluarea activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Advertisment

Toate obiectele trebuie să fie dezinfectate

”Se interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință. Se interzice consumul de produse stând în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul unității”, se arată în document.

Totodată, „se interzice consumul de alimente/băuturi la scaunele situate la bar si se limitează interactiunea persoanelor stând in picioare. Se interzic activitățile de divertisment (dans) în cadrul unității de alimentație publică”. Potrivit ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, autoritățile pot face față unui nou val de infectări dacă se vor respecta măsurile de siguranță. ”În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru pentru fiecare activitate care se reia, atunci putem gestiona o creştere mică a numărului de cazuri pe care o asumăm.

În cazul în care nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creştere mare a numărului de cazuri”, a precizat Tătaru, care a atras atenția că, după o evaluare săptămânală, restaurantele se vor închide în localităţile unde indicele de răspândire a virusului SARS-CoV-2 va fi mai mare de 1,5 – adică incidenţa cumulată în 14 zile este de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori -, decizia urmând să fie luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat Nelu Tătaru.

 

 

Advertisment
Advertisment