Actualitate

S-ar putea ajunge la înghețarea anului școlar

Vicepremierul Raluca Turcan face un anunț important. Dacă situația nu se îmbunătățește curând s-ar putea repeta anul școlar.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În contextul epidemiei de coronavirus sănătatea copiilor se află pe primul loc. Raluca Turcan susține că înghețarea anului școlar, ar fi o ultimă variantă de luat în calcul. Datorită pandemiei de coronavirus, lucrurile la ora actuală sunt destul de grave. Tot mai mulți oameni sunt contaminați și deja au murit primii 6 oameni la noi în țară.

Raluca Turcan susține că este foarte greu de spus de pe acum care va fi soluția finală

Se iau în calcul trei scenarii posibile. Prima și cea mai convenabilă ar fi ca anul școlar să continue iar evaluările să fie așa cum s-a prevăzut. În acest context școlile vor fi închise pentru o perioadă mai lungă de timp.

Advertisment

Un al doilea scenariu posibil ia în calcul decalarea evaluărilor. Iar abia ca ultima variantă se discută despre repetarea anului școlar. Vicepremierul spune ca toate acestea reprezintă soluții asupra cărora trebuie să privim atent pentru a găsi varianta cea mai bună posibilă.

Advertisment

În ceea ce privesc celelalte țări afectate de coronavirus, s-au pus în discuție aceleași probleme și încă nu s-a luat decizia finală.

Ministerului Educației, face o analiză atentă asupra situației  în care se află țara noastră. Pentru moment se urmărește cum se desfășoară educația în mediul online. Curând se va vedea care este eficiența programelor speciale care pot fi urmărite pe TVR. Educația și sănătatea copiilor reprezinta caracteristici de baza de aceea trebuie făcut un studiu foarte atent.

Un lucru este cert, evaluările se vor face strict din materia predată iar școlile vor rămâne închise până când se va îndepărta orice risc de contaminare în rândul elevilor și studenților.

Acum se va vedea cum se descurcă profesorii cu predarea online și cât de bine asimilează elevii materia Predarea online pentru moment pare a fi cea mai eficientă soluție. Însă trebuie luat în calcul faptul că în anumite condiții copiii nu au acces la internet. Deocamdată se urmarește cum decurg evaluările online iar apoi se va decide ce se va întâmplă cu anul școlar.

Începând din 23 martie elevii din învățământul, primar și gimnazial dar și liceenii au acces la lecții video.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București vine în sprijinul elevilor cu vești bune. Ei vor putea urmări lecțiile în fiecare zi că și cum ar fi la școală.

De asemenea, compania Intuitext oferă în mod gratuit două platforme de învățare online prin care se pot transmite cursurile în format electronic. În acest fel atât profesorii cât și elevii pot avea acces la procedura de predare și învățare online.

Monica Anisie, Ministrul Educației nu vrea să ia în considerare sub nici o formă înghețarea anului școlar. Aceasta susține că structura nu va suporta modificări nici dacă școlile vor fi închise pentru o perioada mai lunga de timp.

Advertisment
Advertisment