Actualitate

S-a nenorocit. Călin Popescu Tăriceanu, pus sub inculpare pentru luare de mită

Cu puțin timp în urmă, viața lui Călin Popescu Tăriceanu s-a schimbat radical. Politicianul a fost pus sub inculpare pentru luare de mită.

Procurorii nu au fost deloc permisivi cu Călin Popescu Tăriceanu. A fost pus sub inculpare pentru luare de mită.

S-a nenorocit. Călin Popescu Tăriceanu, pus sub inculpare pentru luare de mită

Călin Popescu Tăriceanu trece prin cele mai grele momente ale vieții. Procurorii l-au pus sub inculpare pentru luare de mită. A fost vestea de care s-a temut cel mai mult, dar acum nu mai are scăpare. Este vorba de o luare de mită în valoare de 800.000 de dolari. Ce urmează acum? Ca fostul prim ministru să fie trimis în judecată.

Ce spune DNA

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, s-a dispus acțiunea penală pe numele lui Călin Constantin Anton Popescu, care a săvărșit infracțiunea când era prim ministru. Anchetatorii spun că există probe din care rezultă că acesta a pretins și a luat mită, în mod indirect între 2007-2008. Aceștia se referă la foloase materiale de la reprezentanții unei companii din Austria. Valoarea este de 800.000 de dolari. Mai concret, e vorba de servicii de consultanță.

În schimb, Tăriceanu ar fi făcut o sumedenie de beneficii companiei. “În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăţilor făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului. Pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, se arată într-un comunicat anterior al DNA.

 Tăriceanu spune că dosarul este politic

Politicianul nu a părut deloc speriat de cele aflate și a dat o declarație pe pagina sa de facebook. „Interesantă decizia DNA de a face public conţinutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă mită! Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel şi cu ancheta celor 6 case ale dlui Iohannis. Sau cu şpăgile luate de fruntaşii partidelor de guvernământ! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă! În condiţiile în care ancheta penală nu este publică (valabil şi pentru DNA, dar la ei nu se aplică!), pot doar să vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic. Nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienţi!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

 

Tags