Actualitate

Au Fost Extrase Numerele Câștigătoare la Lotto

Premiul cel mare este în valoare de peste 1,7 milioane de euro și a fost câștigat duminică, 1 martie 2020.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Conform Regulamentului privind organizarea și administrarea jocurilor de noroc, câștigătorul are la dispoziție 90 de zile începând cu ziua extragerii pentru a-și revendica premiul. 

La extragerea Loto 6/49 din 1 martie 2020, premiul categoria I a fost în valoare de 8.199.947,52 lei (peste 1,7 milioane de euro). Norocosul câștigător a jucat trei variante simple, prețul biletului fiind de doar 15,50 lei, conform  Loteria Română. Câștigătorul a pariat într-o agenție din Pitești, jud Argeș.

Advertisment

Numerele câștigătoare care au fost extrase în ziua de Mărțișor – 1 martie 2020, la Loto 6 din 49 au fost: 9, 49, 25, 36, 38, 24. Ultimul câștig din 2019 a avut valoarea de 3.737.765,00 lei, la categoria I al jocului 6 din 49.

Advertisment

Curiozități despre loterie

Istoria loteriei poate fi destul de interesantă:

Zidul Cinezesc, finanțat din biletele la loterie

Cercetătorii pasionați de jocuri de noroc au observat câteva curiozități privind loteria. Jocul de loterie apare în istoria oamenilor în epoci foarte îndepărtate. Istoricii spun că proiecte importante, de exemplu Marele Zid Chinezesc, au fost finanțate cu ajutorul sumelor provenite din vânzarea biletelor de loterie.

Câștigurile schimbă comportsmentul uman

Deși tradiția spune că persoanele care câștigă la loterie nu sunt cei mai fericiţi oameni, visul multor jucători este să câștige marele premiu care le-ar putea schimba viață pentru totdeauna. Studiile specialiștilor au demonstrat că cei care câştiga la loterie nu mai știu să se bucure de lucrurile simple ale vieţii.

Aproximativ 70% din cei care câştigă la loterie îşi pierd averea câştigată în mai puţin de 7 ani. Majoritatea oamenilor ar preferă să câştige la loto decât să găsească dragostea adevărată.

A pierdut câștigul în urma divorțului

O femeie care locuia în California a câştigat 1,3 milioane de dolari la loterie şi imediat a demarat divorţul de soţul său, fără să îi spună că a castigat o avere. Doi ani mai târziu, când bărbatul a aflat că fosta soţie câştigase milioane de dolari, a dat-o în judecată.  La proces,  judecătorul i-a oferit lui toată suma câștigată. Americanii cheltuie mai mulţi bani la jocuri de noroc decât cheltuie pe  muzică, cărţi, filme, sau jocuri video.

O persoană are mai multe şanse să câștige președenția Statelor Unite decât să ia premiul cel mare la loterie. 

Profesorul Joan R. Ginther de la Universitatea Stanford a câştigat premiul la loterie de patru ori. Probabilitatea unui astfel de eveniment este de 1 la 18 miliarde. Specialiștii cred că acest geniul al matematicii a găsit un algoritm care l-a ajutat să  câştige de fiecare dată.

Advertisment
Advertisment