Actualitate

S-a aflat. Ce medicament îl ține sănătos pe ministrul Sănătății

Se vorbește că afurisitul de coronavirus nu cedează în fața niciunui tratament. Ministrul Sănătății spune că banalul paracetamol îl ține sănătos.

Chiar dacă se plimbă doar printre bolnavi, Nelu Tătaru spune că există un medicament care îl ține sănătos. Banalul paracetamol.

S-a aflat. Ce medicament îl ține sănătos pe ministrul Sănătății

Potrivit RomaniaTV, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a declarat că un medicament și-a dovedit eficiența și îl ține sănătos. E vorba de paracetamol pe care acesta îl administrează ori de câte ori simte o congestie nazală. “Respect niște reguli, încerc să mănânc sănătos, iar în condițiile în care într-adevăr am fost într-un focar, iau un paracetamol simplu. Doar dacă mi s-a părut ceva iau un paracetamol simplu.

Portul măștii provoacă o congestie nazală. Iar în acele momente în care simt acele fenomene strict de congestie nazală iau un paracetamol. Prefer să iau un paracetamol atunci când simt că acea congestie nazală este mai importantă.Eu port masca trei sferturi din zi. Paracetamolul îl folosesc ori de câte ori simt acea congestie nazală. În rest, mănânc sănătos, beau multe lichide și mănânc fructe. Nu iau vitamine, suplimente sau alte pastile”, a declarat Nelu Tătaru, la postul B1 TV.

România nu va intra în carantină

Cât privește intrarea României în carantină, acest lucru nu se va întâmpla în acest moment, spune ministrul Sănătății. Se ia însă în calcul varianta impunerii de restricţii la nivel local “în fiecare comunitate unde avem o transmitere accentuată”. Nelu Tătaru mai spune că astfel de măsuri vor fi aplicate până când se va înregistra o scădere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În acest moment, Nelu Tătaru precizează că sunt pregătite peste 1.200 de locuri pentru Terapie Intensivă, fiind ocupate peste 800. Totodată, până la finalul lunii speră să existe încă 200 de paturi. “Cred că ar trebui cu toţii să fim mai responsabili atât noi ca şi sector. Dar şi populaţia civilă care ar trebui să înţeleagă că această pandemie se tranşează în prespital, nu în spital. Noi primim tot ce se adresează, avem această Ordonanţă de Urgenţă în care asimptomaticii sunt trataţi la domiciliu. Sub supravegherea medicilor de familie. Pentru a putea descongestiona spitalele pentru cei cu simptomatologie medie spre severă. Dar rămân de bază terapiile intensive”, a mai afirmat Tătaru.

 

 

Tags

Close