ActualitateUltima ora

O rusoaică a fost prinsă în vama Siret! Era căutată de INTERPOL și avea copilul după ea. Uluitor ce s-a întâmplat cu micuțul

O rusoaică era căutată de Interpol încă din anul 2019 și a fost prinsă la vama Siret, cu copilul după ea. Ce acuzații are?

Advertisment
Advertisement

O rusoaică a fost dată în urmărire internațională încă din anul 2019 și abia acum Poliția de Frontieră a reușit să o captureze și să o închidă în spatele gratiilor. Femeia se afla în Vama Siret și era cu copilul după ea, specialiștii considerând asta o mare inconștiență din partea ei, știind ce acuzații grave avea din partea Rusiei.

Femeia care a fost arestată de polițiști era urmărită de către Interpol încă din anul 2019, de când avea un mandat de arestare emis pe numele său. Tribunalul din Groznâi, Rusia, o condamnase deoarece face parte dintr-o grupare armată ilegală. De altfel, ea ar fi săvârșit mai multe acte de terorism împotriva Federației Ruse. În vârstă de 36 de ani, rusoaica a fost descoperită de autoritățile din Germania, care au interceptat apartenența sa la gruparea ilicită.

Advertisment

O rusoaică a fost prinsă în vama Siret! Era căutată de INTERPOL și avea copilul după ea. Uluitor ce s-a întâmplat cu micuțul

Curtea de Apel Suceava a emis un mandat de arestare preventivă, care este valabil 15 zile. Instituția a confirmat mandatul de arestare pe numele rusoaicei și urmează să verifice condițiile de extrădare. Totodată, minorul a fost preluat de Protecția Copilului din Suceava.

Advertisment

„În data de 11 martie, ora 19.00, pe sensul de intrare în țară la PTF Siret, polițiștii de frontieră au depistat, la controlul efectuat asupra unui autocar cu pasageri care se deplasa pe ruta Ucraina-Turcia, o femeie, cetățean Federația Rusă, în vârstă de 36 de ani, pe numele căreia era emis un mandat internațional de arestare de către Interpol.

Alerta era introdusă de către autoritățile din Germania din anul 2019. În urma celor constatate, femeia a fost predată Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ. Suceava în vederea punerii în aplicare a măsurilor legale”, a declarat Poliția de Frontieră prin intermediul unui comunicat de presă.

Advertisment
Advertisment