Actualitateinfo

Românii sunt șocați. Un celebru medic spune adevărul despre vaccin. Nu oprește infectarea!

Chiar dacă toată lumea crede că vaccinul anticoronavirus le va readuce viața de altădată, un celebru medic spune adevărul. Nu oprește infectarea.

În această perioadă vaccinul este speranța românilor. Un celebru medic spune tot ce vreți să știți. Nu va fi oprită infectarea.

Românii sunt șocați. Un celebru medic spune adevărul despre vaccin. Nu oprește infectarea!

„Vaccinul nu oprește infectarea”, a spus stăpână pe situație doctorul Monica Pop, unul dintre cei mai mari specialiști ai țării. Atunci de ce să se vaccineze românul? Totodată renumitul medic a dorit să le spună și autorităților că trebuie să le spună tuturor adevărul. „Vaccinarea cu vaccinul anti-Covid nu elimină ipoteza că persoana respectivă nu se poate îmbolnăvi de coronavirus. Sunt oameni care probabil se grăbesc să își facă vaccinul anti-Covid în speranța că astfel nu vor fi testați pozitiv. Însă vaccinul nu este o garanție a faptului că nu iei boala și că nu o dai mai departe.

Vreau să repet un lucru pe care ar trebui să știe toată lumea: vaccinul nu oprește infecția (…) Orice vaccinat se poate infecta cu coronavirus. Ceea ce face vaccinul este să protejeze ca pacient să facă o formă ușoară, dar de boală nu scapă. Dacă se întâlnește un vaccinat cu cineva cu corona ia boala. Deci sugestia este ca cei de la Horeca să ceară test negativ sau să îl facă la intrare”, spune Monica Pop.

Vaccinarea aduce o formă mai ușoară de coronavirus

„Se pune accent pe vaccinare în aceste vremuri de pandemie, dar important este ca oamenii să știe exact cum îi poate ajuta vaccinul anti-Covid. A te vaccina nu înseamnă că te protejezi total și că nu vei prelua virusul, concluzionează cunoscut medic român.

Vaccinarea este soluția. Asta este ceea ce se comunică politic tot timpul și ar trebui spus oamenilor corect pentru că, oamenii nu știu lucrurile astea. Cred că dacă au făcut vaccinul, gata nu mai fac boala. Nu este adevărat! Fac boală ușoară dar se transmit altora. Dezinformările duc la neînțelegeri și la lucruri care se spun și care nu sunt reale”,  a mai spus Monica Pop. Pe de altă parte, specialistul spune că vaccinul vă poate ajuta să faceți o formă mai ușoară de coronavirus.