Actualitate

Românii se pot dezinfecta înainte de a pune mâna pe ștampila de vot

În scurt timp, vor fi elaborate o serie de reguli care trebuie respectate în timpul alegerilor locale. Astfel, românii se pot dezinfecta înainte de a pune mâna pe ștampila de vot.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Se caută soluții pentru cei care vin să voteze la alegerile locale din 27 septembrie. Românii se pot dezinfecta înainte de a pune mâna pe ștampila de vot.

Românii se pot dezinfecta înainte de a pune mâna pe ștampila de vot

Potrivit informațiilor oferite de RTV, Ludovic Orban susține că românii se pot dezinfecta înainte de a pune mâna pe ștampila de vot. În plus, reprezentanții secțiilor de vot e posibil să fie dotați cu combinezoane. Asta doar dacă vor merge în spitale sau la bolnavii de coronavirus aflați în izolare.

Advertisment

Autoritățile se luptă să țină coronavirusul departe în sălile de vot

“Există deja soluţii. În cursul zilei de mâine vom ajunge la un proiect de ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi preşedintelui AEP, îi vom trimite spre liderii formaţiunilor politice pentru a fi adoptat luni spre marţi”, a declarat Ludovic Orban.

Advertisment

De asemenea, premierul spune că sunt mai multe reguli ce urmează să fie integrate într-un ghid, ce va fi public.  “În campanie, candidaţii şi susţinătorii lor care participă la acţiunile electorale trebuie să poartă mască atunci când distribuie materiale. De asemenea, trebuie să poarte mănuşi sau să dezinfecteze. Adunările publice trebuie organizate în condiţiile în care se organizează evenimentele private, adică 50 de persoane. Poate 100, vedem la ce număr stabilim. Dar cu reguli de distanţare fizică, cu portul măştii”, susține Orban.

Vor intra între 4-7 persoane

Ludovic Orban a vorbit totodată și despre accesul la vot și a menționat că “se poate crea un spaţiu de aşteptare în afară astfel încât să intre 4-7 persoane care este numărul maxim de persoane care permite exercitarea dreptului de vot, în condiţiile distanţării. (…)

Ne-am gândit ca soluţie ca fiecare când intră să se dezinfecteze ca să nu trebuie să dezinfectezi ştampila după fiecare votant. Şi asta e posibil să dezinfectezi mânerul ştampilei. Manipularea buletinului de vot. El trebuie dat într-o parte şi alegătorul să-l ia din partea cealaltă, în aşa fel încât să nu atingă buletinul de vot. Deşi se poate autoservi, poate să-şi ia buletinul de vot fără niciun fel de problemă”.

 

 

 

Advertisment
Advertisment