ActualitateEconomic

Românii încep să își facă planuri de vacanță

Încă din această perioadă, românii au început să își facă rezervări pentru vacanțele ce vor urma după ce restricțiile nu vor mai fi atât de dure.

Advertisment
Advertisement

Virusul Covid-19 nu a afectat doar starea de sănătate a oamenilor. Economia, în special în domeniul turismului, a avut mult de suferit. Multe afaceri au avut și au probleme, pe care cu greu pot să le rezolve. A fost anunțat însă o relaxare a restricțiilor după data de 16 mai. Doar de această veste a fost nevoie pentru ca oamenii să reînceapă să își planifice diferite vacanțe.

Românii își fac planuri de vacanță pentru următoarea perioadă

Președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, a declarat că românii nu mai au răbdare când vine vorba de vacanțe.

Advertisment

Aceștia și-au făcut rezervări la diverse hoteluri inclusiv pentru 15-17 mai, fiind weekendul în care se încheie starea de urgență. Cele mai căutate destinații au fost litoralul românesc și zonele de munte.

Advertisment

Corina Martin a anunțat că operatorii se pregătesc de pe acum să ia măsurile de igienă necesare. Astfel, vor fi pregătiți pentru data la care românii vor putea să călătorească. Apartamentele de vacanță sunt foarte solicitate, iar toți sunt nerăbdători să își întâmpine primii oaspeți.

Aceasta a adăugat că multe hoteluri s-au pregătit cu numeroase echipamente pentru a nu supune turiștii la niciun risc. Printre echipamente se numărau cele de igienizare, dezinfecție și pentru personalul propriu. Tot ea a spus că în această săptămână vor fi puse la punct detaliile pentru deschiderea restaurantelor și cafenelelor.

Turismul are de parcurs multe etape până să își revină

Martin a precizat că va fi extrem de greu să fie repornite toate motoarele industriei turismului. Aceasta a spus că litoralul românesc va trebui reorganizat. Astfel, nu vor mai avea loc prea multe dintre festivaluri sau evenimente deja cunoscute și realizate an de an.

Așadar, o primă măsură pe litoral va fi distanța impusă între șezlonguri. Aceasta a ținut să evidențieze faptul că organizatorii ar trebui să fie  foarte responsabili în ceea ce privește administrarea crizei odată cu relaxarea. Este importantă adoptarea unui comportament potrivit pentru menținerea relaxării.

Advertisment
Advertisment