Actualitate

România testează un medicament pentru coronavirus

Țara noastră a primit acordul Organizației Mondiale a Sănătății pentru a începe studiile. Posibilul leac este realizat de o campanie americană.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandeamia de coronavirus continuă să evolueze într-un ritm alarmant. Foarte multe țări iau măsuri tot mai drastice pentru a încerca să limiteze răspândirea Covid-19. Italia, Spania și Germania sunt printre cele mai afectate țări din Europa.

Situația e una îngrijorătoare și în România. Țara noastră se apropie de Scenariul 4, până în prezent fiind confirmate 1 952 de cazuri de infectare. De asemenea, 44 de pacienți au decedat.

Advertisment

România a primit acordul pentru testarea unui medicament pentru coronavirus

Pandemia a provocat o situație de criză în țară. Guvernul a decis izolarea totală a populației pentru a încerca stoparea răspândirii virusului provenit din China. Mai mult, au fost introduse 3 ordonanțe militare în acest scop.

Advertisment

Autoritățile și personalul medical sunt disperate să găsească soluții pentru depășirea situației de criză. Astfel, România va începe testarea unui medicament pentru coronavirus.

Posibilul leac a fost realizat de o companie americană și va ajunge și în țara noastră. Profesorul doctor Alexandru Rafila a anunțat că Organizația Mondială de Sănătate a luat deja această decizie.

Mai mult, Alexandru Rafila face o declarație optimistă. Acesta informează că medicamentul va fi disponibil în câteva luni. Instituția care se va ocupa de testare va fi, cel mai probabil, Spitalul Matei Balș.

Totodată, doctorul a anunțat că la Institutul respectiv, acel medicament nu va fi singurul testat. La Matei Balș ar urmă să se facă, în paralel, studii asupra a patru scheme de tratament pentru Covid-19.

Bilanț crunt la nivel mondial

În China pare că viață oamenilor revine la normal. În schimb, în Europa lucrurile devin din ce în ce mai rele. Autoritățile sunt depășite, iar în unele țări încă sunt multe persoane care aleg să-și părăsească locuințele.

Opt țări din Europa au depășit 10 000 de cazuri confirmate. Italia, Spania, Germania, Franța și Marea Britanie se află printre acestea. Din păcate, și țări cu o populație restrânsă au depășit acest prag. Belgia, Olanda și Elveția au și ele peste 10 000 de cazuri.

În întreaga lume, pandemia de coronavirus a afectat până acum aproape 700 000 de persoane, dintre care au decedat mai mult de 32 000 și s-au vindecat peste 145 000.

Advertisment
Advertisment