Actualitate

România se află într-o “zonă galbenă” din cauza coronavirusului

Situația devine dramatică și la noi în țară. 576 de persoane sunt contaminate cu COVID-19 iar 6 persoane au murit.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În contextul în care numărul îmbolnăvirilor se mărește semnificativ de la o zi la alta situația se află în alertă. Pentru moment s-a decis suspendarea intervențiilor chirurgicale pentru a nu favoriza riscul de contaminare.

Numărul cazurilor de coronavirus a luat amploare, motiv care începe să îi sperie pe români. Nimeni nu își dorește că situația să devină și mai dramatică, de aceea trebuie sa ne protejăm cât de mult posibil.

Advertisment

Statisticile din România nu arată deloc favorabil

Datorită faptului că deja au murit 6 oameni la noi în țară se așteaptă ca numărul să fie tot în creștere. Și în Italia când au apărut primii decedați oamenii au început să se sperie, însă era prea târziu. Situația este îngrijorătoare pentru că în mai puțin de o lună au murit peste 5.000 de persoane.

Advertisment

Acest virus face ravagii peste tot în lume și încă nu s-a descoperit un antidot. Cercetătorii din marile centre universitate fac diferite studii pentru a scoate pe piață un posibil vaccin, care să lupte eficient împotriva îmbolnăvirii.

Astăzi, 23 martie la ora 18.45 a avut loc al 6-lea deces

În dimineața zilei de ieri a murit primul om de coronavirus în România iar acum numărul deceselor a ajuns la 6.

Acest al șaselea caz a fost descoperit pozitiv abia astăzi și tot azi a și murit. Un bărbat de 64 de ani, din Arad, care s-a simțit rău de 3 zile a ajuns la spitalul Județean Arad pe 20 martie. Acesta se afla în stare foarte gravă, fiind internat direct la ATI și totodată intubat.

La nici 3 zile distanță bărbatul a decedat. În situația de față s-au impus noi măsuri restrictive. Ordinul comandantului acțiunii, a intrat în vigoare cu aprobarea ministrului afacerilor interne.

Ion Marcel Vela, vine în sprijinul cetățenilor cu noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Prin urmare, se interzice că un grup mare de oameni să se strângă în unitățile sanitare publice și private. Cetățenii trebuie să fie conștienți de faptul că sănătatea este pe primul loc.

Începând din dată de 24 martie, se suspendă orice fel de internări ce vizează intervenții chirurgicale, investigații medicale sau alte tratamente care nu sunt absolut esențiale în această perioadă.

Acestea pot fi reprogramate dacă nu reprezintă nici o urgență și se pot desfășura în perioada imediat următoare. Măsurile impuse au valabilitate pentru 14 zile dar se pot prelungi dacă situația devine și mai critică.

Advertisment
Advertisment