Actualitate

România primește bani europeni

În lupta împotriva coronaviruslui, România este susținută de Comisia Europeană și primește un ajutor de 1,4 miliarde de euro.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Suma de 1,4 miliarde de euro a fost alocată pentru România pentru a depăși această situație extrem de dificilă. Este vorba despre un ajutor consistent pentru țară noastră și totodată binevenit.

O suma impresionantă de bani va ajuta România să rămâne pe poziție

Țară noastră are avantajul suprem de a primi acest ajutor economic din partea Comisiei Europene. Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului, în prezent europarlamentar a anunțat că 1,4 miliarde de euro este suma alocată României. Un sprijin financiar de care avea nevoie țară în aceste momente delicate.

Advertisment

Medicii fac eforturi susținute de a ajută persoanele îmbolnăvite în timp ce autoritățile se lupta să oprească epidemia. Se iau toate măsurile necesare pentru a preveni un posibil dezastru.

Advertisment

Totuși, sistemul medical și economia au rămas în minus și trebuie ajutate să nu decadă și mai mult. Dacă nu se aduc resursele necesare pe plan medical și nu se încearcă suplinirea golurilor făcute zilnic pe planul economic, situația țării se arată foarte critică.

Fondurile alocate sunt special trimise pentru a susține mediul de afaceri

Un mediu propice pentru afaceri trebuie sprijinit din punct de vedere economic pentru a aduce rezultatele dorite. În plină criză de coronavirus trebuie luate măsuri rapide pentru a susține țara în sectoarele în care are numai de suferit.

Acești bani europeni sunt clar direcționați pe sectoarele în care trebuie folosiți. Prin urmare, 700 milioane euro se vor folosi pentru economie și se vor cumpăra echipamente necesare pentru tratarea bolnavilor. 682 milioane euro sunt destinați pentru IGSU.

Suma de 350 milioane euro vin în sprijinul serviciilor medicale și se vor folosi pentru achiziționarea de noi teste, echipamente de protecție și aparaturi de ventilare. Toate aceste produse lipsesc cu desăvârșire din foarte multe spitale ale țării.

300 milioane euro sunt folosiți pentru angajații care intră în șomaj tehnic. 30 milioane euro sunt meniți să acopere cheltuielile necesare cu persoanele aflate în carantină.

Parlamentul European va discuta joi, 26 martie, cele trei propuneri ale Comisiei Europene. Dacă acestea vor fi votate, banii vor ajunge în contul țării și vor ajută România să lupte eficient cu virusul COVID-19.

În România se va testa în curând un vaccin experimental. Cetățenii țării își pun mare încredere în acest vaccine și speră că va stopa extinderea epidemiei de coronavirus cât mai curând.

Advertisment
Advertisment