Actualitate

România nu va intra în carantină totală

În ultima perioadă, se vorbește tot mai mult de faptul că autoritățile ar introduce noi restricții. Ludovic Orban îi liniștește pe români. Nu se va intra în carantină totală.

Premierul Ludovic Orban spune că țara noastră nu va intra în carantină totală. Se vor lua doar măsuri pentru ca economia să fie cât mai puțin afectată.

România nu va intra în carantină totală

Chiar dacă pandemia de coronavirus își face de cap, în acest moment România nu va intra în carantină totală, spune Orban.

„Nu avem în discuții o astfel de eventualitate în momentul de față. Noi am adoptat un set de măsuri care țin cont de modul de transmitere a virusului și așteptăm să vedem eficiența. Din punctul nostru de vedere, cu cât mai mulți români respectă normele de protecție sanitară, cu atât viața poate fi mai normală. Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel. Să asigurăm funcționarea economiei, să luam cât mai puține măsuri de restricționar. Și ne dorim ca oamenii să aibă o viață cât mai aproape de normal. Repet, cu condiția respectării normelor de protecție, care nu sunt complicate”, a mai afirmat Orban.

Dacă se vor respecta regulile, riscul de transmitere se diminuează

Potrivit kanald.ro, totodată, Orban a precizat că odată cu respectarea regulilor se va diminua riscul de transmitere a bolii. „Dacă oamenii respectă regulile, riscul de transmitere se diminuează drastic și nu este nevoie să luăm alte măsuri de restricții” , a declarat Orban. La rândul său și Raed Arafat a pus că trebuie respectate întocmai regulile.

„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensiva și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar. Sperăm că masurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii. Cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă. Dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar. Pentru că 3.000 – 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a spus Raed Arafat.

 

Tags

Close