Actualitate

România este lovită de COVID-19

22 martie ziua în care au murit primii 3 oameni în timp ce statistica arată că sunt 433 de cazuri pozitive și 64 de persoane vindecate.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Numărul celor infectați cu coronavirus crește treptat. Primul deces înregistrat a fost un bărbat de 67 de ani ce era internat la spitalul din Craiova. Al doilea a fost un bărbat de 74 de ani ce se afla sub observație medicală la un spital din București. Al treilea român răpus de acest virus, a murit la ași, fiind vorba despre un om de afaceri din Neamț.

Craiova, București și Iași centrele unde au decedat primii 3 români

Bărbatul de 67 de ani a fost depistat pozitiv la data de 18 martie la spitalul Filiași și a murit după doar 4 zile de internare. Acesta prezenta afecțiuni grave, fiind depistat cu cancer în ultimul stadiu. Secția de urgențe a spitalului Filiași s-a închis după ce acest bărbat a fost testat pozitiv.

Advertisment

El a fost transportat imediat în Craiova la spitalul ”Victor Babeș” unde sunt tratate bolile infecțioase. Al doilea pacient a murit la spitalul ”Victor Babeș” din București acesta fiind transferat de la spitalul universitar de urgență București. El suferea de o boală cronică și avea nevoie de dializă.

Advertisment

Al treilea decedat este Vasile Ouatu, patronul Complexului Comercial UNIC din Piatra Neamț și totodată fostul președinte al clubului de volei feminin UNIC. Acesta a fost testat pozitiv pe data de 19 martie și a murit ieri dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Medicii de la spitalul Filiași au dosar penal

Pacientul din Filiași care a fost contaminat cu coronavirus a fost internat la Secția Urgenţe. În urma rezultatului testului s-a decis suspendarea activității din această secție, pentru 2 săptămâni. Aceste măsuri au fost luate pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Procurorii din Filiași un observat anumite nereguli. Aceștia au deschis dosar penal pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Această decizie vine ca urmare a faptului că personalul spitalului nu și-au îndeplinit atribuțiile în mod corect în perioada 15-19 martie.

Datorită pacientului infectat s-a răspândit infecția în tot spitalul. Prin urmare 23 de medici se află în prezent izolați la domiciliu. Testele au ieșit negativ însă se iau măsuri de prevenție. Secția de primiri-urgențe va rămâne închisă pentru a nu mai pune în pericol și alți oameni. Este foarte important sa fie respectate regulile cu strictețe deoarece în caz contrar mulți oameni riscă să fie afectați. Se așteaptă să apară și alte cazuri de decese în următoarele săptămâni.

Advertisment
Advertisment