Actualitate

Românii primesc bani de la stat! Ce pot face românii cu voucherele de 50 de Euro?

Ministrul Muncii a anunțat că românii primesc bani de la stat, dar și ce pot face cu tichetele în valoare de 50 de Euro.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministrul Muncii din România, Marius Budăi, a declarat recent că va începe distribuirea voucherelor sociale, pentru persoanele vulnerabile. Măsura face parte din pachetul de măsuri propus de Coaliția de Guvernare și tichetele în valoare de 50 de Euro vor fi livrate prin Poșta Română, începând cu data de 1 iunie. Cu toate acestea, ele nu pot fi folosite după bunul plac, ci doar anumite alimente pot fi cumpărate cu ele. Iată care sunt acestea.

„Nu există, încă, un acord de finanţare a acestor vouchere, dar există un acord verbal prealabil. Au fost discuţii cu Comisia Europeană, (…) urmează ca noul ministru al Fondurilor Europene să parafeze ceea ce s-a discutat până acum. Cred că vom fi în situaţia în care prima tură de vouchere se va finanţa de la bugetul de stat şi vom recupera ulterior banii. (…). Pensionarii vor primi aceste sume aşa cum primesc şi pensiile, prin Poşta Română”, a afirmat ministrul Muncii Marius Budăi, citat de Agerpres.

Advertisment

Românii primesc bani de la stat! Ce pot face românii cu voucherele de 50 de Euro?

„Cu siguranţă, sumele ar trebui să fie mai mari, dar este ceea ce putem face acum, să sprijinim în primul rând categoriile vulnerabile, să implementăm acest al doilea pachet social, după cel prin care am trecut mai bine perioada de iarnă şi să preîntâmpinăm acum şi evoluţia extrem de galopantă a preţurilor la alimente. Vom acorda din luna iunie voucherele în valoare de 50 de euro pentru fiecare pensionar care are pensia de până la 1.500 de lei.

Advertisment

Am solicitat coaliţiei politice să introducem aici şi familia monoparentală, care a fost lăsată deoparte mult timp. Nu am uitat nici persoanele cu dizabilităţi şi copiii care încasează burse sociale. Măsurile trebuiau îndreptate şi spre mediul de afaceri”, a detaliat ministrul Muncii.

Advertisment
Advertisment