Actualitate

A apărut primul robot ce luptă contra coronavirusului

La Institutul de Boli Infecțioase ,,Matei Balș" a apărut cu ajutorul unui Start Up primul roboțel ce dezinfectează și eliberează încăperile de viruși și bacterii

Advertisment
Advertisement
efume.ro

România evoluează și într-un final face un pas mare spre a combate virusul năucitor ce poate distruge oamenii. Acest robot cu ultraviolete este în prezent în încăperile spitalului Matei Balș și ajută personalul să scape virușii, fungii și germenii din sălile de operație și saloane

Cum a apărut acest robot?

Acest start up a fost opera Departamentului pentru Situații de Urgență, Bucharest Robots, respectiv Asociaia Suport, care au vrut să ajute sistemul medical și să facă ca acestora să le fie mult mai ușor.

Advertisment

Robotul a fost construit astfel încât să fie eficient în înlăturarea virușilor și bacteriilor din încăperi.

Advertisment

Ceea ce îl face adevărat special pe acest robot este faptul că funcționeaza singur, fără intervenție umană și poate curăța într-un timp eficient un număr mare de saloane și săli de operație fără ca un om să intervină, acesta având o eficacitate maximă și protejeză personajul medical (doctori, rezidenți, asistenți, infirmieri, brancardieri, liftieri, femei de serviciu din incinta spitalelor.)

Cu această ocazia dorim să îi felicităm și să le mulțumim eroilor noștri, cei care se luptă zi de zi în cadrul spitalelor și pot fi oricând infectați cu teribilul virus care poate ucide. Acești oameni merită toată bucuria, stima și respectul din lume.

Ei fac ca totul să fie posibil și ca noi să fim sănătoși! Aceștia luptă în fiecare zi și în fiecare noapte că noi, cetățenii României, să fim bine, în ciuda faptului că le e și lor frică de puterea virusului.

Vă mulțumim, dragi eroi!

 

Advertisment
Advertisment