Actualitate

Regele a plecat să-și întâlnească Regina. Nelu Ploieșteanu a murit. Ce avere a lăsat cântărețul

2 martie 2021 este o altă zi neagră pentru români. A murit Nelu Ploieșteanu, regele muzicii lăutărești. Va cânta, de acum, din ceruri, alături de regina Cornelia Catanga.

A făcut orice să poată să vadă iar lumina soarelui, dar nemilosul coronavirus i-a luat viața. Nelu Ploieșteanu a murit. Ce avere a avut cântărețul.

Regele a plecat să-și întâlnească Regina. Nelu Ploieșteanu a murit. Ce avere a lăsat cântărețul

Pe 11 martie s-a internat în spital, dar a ieșit pe semnătură. Pe 13 martie s-a reîntors și medicii au fost obligați să-l intubeze. Toată lumea s-a rugat ca Nelu Ploieșteanu să se reîntoarcă acasă. Din păcate, n-a mai fost posibil. Coronavirusul l-a răpus. El, care a cântat pentru cele mai mari personalități ale vremii. „Am avut șansa să cânt la milionari care erau mai supărați decat mine. Ce faci cu banii, daca n-ai sanatate? Ce faci cu ei?. (…) Am cerut o țigară la unu’ și nu mi-a dat. Eu nu uit de unde am plecat, dau pentru că și eu am fost foarte, foarte amărât.”, a declarat cu ceva timp în urmă Nelu Ploieșteanu.

Ce pensie a avut după 50 de ani de cântat pe scenă

După 55 de ani de muncă pe scenă, statul i-a dat lui Nelu Ploieșteanu o pensie de doar… 800 de lei. Dar nu se plângea niciodată. Cânta într-un restaurant din afara Bucureștiului. Din nefericire însă, pandemia l-a pus la pământ, ca pe mulți alți artiști.

”În București nu mai am ce face, m-am mutat aici, cu soția, cânt la un local, de doi ani, este un loc de muncă sigur, nu-s probleme mari pe aici cu pandemia. Cânt zilnic, de la orele 18.00 la 20.00, merge bine, sunt mulțumit, Doamne-ajută! Aș muri de foame, vai de capul nostru, dacă n-aș cânta în local! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă, pensii mici au și colegele mele, solistele Maria Dragomiroiu și Maria Cârneci”, a povestit marele artist.