Actualitate

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre Covid-19

Au fost ridicate o mulțime de semne de întrebare cu privire la apariția noii pandemii de Covid-19 și despre cum ne putem proteja împotriva acesteia.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Oricât am încerca, nu putem scăpa de știri despre virusul Covid-19. Deși nu trebuie să ne facem griji sau să ne panicăm, este bine să fim informați, astfel încât să putem ajuta la oprirea răspândirii virusului. Întrucât este o boală nouă, există numeroase întrebări despre aceasta. Multe dintre ele își au răspunsul mai jos.

Cele mai frecvente întrebări despre Covid-19

Ce este coronavirus? Covid-19 este un virus nou, nefiind observat la oameni până anul acesta. Este un sindrom respirator, adică provoacă dificultăți mari în respirație. În unele cazuri, poate provoca și pneumonie.

Advertisment

Putem lua virusul de la produsele expediate din China? Cel mai probabil nu. Deși nu se cunosc multe despre Covid-19, se pare că virusul nu poate supraviețui prea mult pe suprafețe uscate, cum ar fi hârtie, plastic sau carton.

Advertisment

Se va opri focarul Covid-19 când vremea se va încălzi? Multe virusuri, cum ar fi gripa, nu se răspândesc la fel de rapid în lunile de primăvară și de vară. Cu toate acestea, din moment ce este un virus nou, oamenii de știință încă nu știu ce se va întâmpla odată ce vremea se va încălzi.

Trebuie să stăm în spital dacă avem Covid-19? Nu neapărat. Cazurile mai severe necesită spitalizare. Majoritatea persoanelor care sunt infectate cu coronavirus pot rămâne în casele lor, atât timp cât se autoizolează.

Ce medicamente sunt bune împotriva virusului Covid-19?

Încă nu există un medicament specific care să fie aprobat pentru tratarea virusului. Companiile farmaceutice și organizațiile de cercetare efectuează studii cu medicamente antivirale pentru tratarea bolii. Așadar, este puțin probabil ca un medicament să fie disponibil înainte de sfârșitul anului 2020.

Animalele de companie pot primi Covid-19? Nu se știe încă dacă poate fi răspândit de la oameni la animale. Este indicat să evităm să ne jucăm cu ele și trebuie să ne spălăm pe mâini înainte și după ce interacționăm cu acestea. Dacă resimțim simptomele virusului, ar trebui să lăsăm pe altcineva să aibă grijă de animale.

Advertisment
Advertisment