Actualitate

Raed Arafat s-a vaccinat în direct. Al doilea vaccin îl va primi pe 1 februarie

Pe 11 februarie 2021, șeful DSU, Raed Arafat s-a vaccinat în direct împotriva coronavirusului. Acesta urmează să primească rapelul pe 1 februarie.

Consideră că gestul său e unul de normalitate. Raed Arafat s-a vaccinat în direct. Rapelul va fi primit pe 1 februarie.

Raed Arafat s-a vaccinat în direct. Al doilea vaccin îl va primi pe 1 februarie

Șeful DSU, Raed Arafat s-a vaccinat pe data de 11 ianuarie 2021 la Spitalul Dimitrie Gerota din subordinea MI, alături de mai mulți angajați ai IGSU. Acesta a fost nerăbdător să primească vaccinul și le-a recomandat românilor să înțeleagă că e singura șansă pe care o avem. Acesta a menționat că anul se vaccinează împotriva gripei sezoniere și vaccinul anti coronavirus nu a fost cu mult diferit.

„Ce recomandăm facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne vaccinăm. Îndemnul meu pentru toți este să înțeleagă că aceasta este speranța pe care o avem. Este un vaccin, sigur, gratuit, iar dacă îl facem cât mai mulți, avem șansa să ajungem cât mai repede la normalitate”, a subliniat șeful DSU.

Doar 108.000 de cadre medicale au fost vaccinate

Deși Raed Arafat spune că România campania de vaccinare funcționează mai bine decât în celelalte țări, au fost imunizate până acum doar 108.000 de cadre medicale. Acesta a dat un răspuns privind motivul pentru care aceștia nu doresc. “În primul rând, când calculăm dozele, întotdeauna să le împărțim la doi. Pentru că jumătatea dozelor se păstrează pentru rapel.

Cei care amnână sau care nu vor să se vaccineze au varii motive, nu intrăm în ele. Poate că unii vor să mai aștepte, vor să mai vadă. Unii poate chiar că au ascultat păreri și au crezut în ele”, a mărturisit Raed Arafat. A patra tranșă de vaccin de la Phizer BioNTech a ajuns în România atât în București, cât și la Timișoara și Cluj. Este vorba de 150.150 de doze de vaccin.

 

Tags