Actualitate

Raed Arafat, face mărturisiri cutremurătoare

Acesta aduce în atenția tuturor noi detalii despre epidemia de coronavirus și face apel să se respecte cu strictețe toate măsurile impuse

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Raed Arafat susține că acest agent patogen numit coronavirus continuă să facă ravagii de mari proporții și nu va dispărea în curând. Acesta susține că atâta timp cât România nu își închide ermetic granițele toți ne aflăm într-un real pericol. Totodată spune că de îndată ce vremea se va încălzi sunt șanse mari ca acest virus să dispară.

Coronavirus instituie panică printre români

După ce pandemia de coronavirus a atacat dur China, Italia și Spania acum s-a extins și în România. Deja au aparut primii morți și un număr mare de îmbolnăviri.  Persoanele suspecte sunt ținute sub observație medicală însă sunt șanse mari să fi îmbolnăvit și alte persoane la rândul lor.

Advertisment

Vineri au apărut cazuri noi de infecție cu COVID-19 în România. Chiar și în situația de față când situația intră în alertă  Raed Arafat solicită oamenilor să rămână calmi și să fie cât mai înțelegători posibil. Acesta susține că trebuie să fim conștienți cu toții că trecem printr-o situație critică dar ne îndeamnă să dăm dovadă de solidaritate.

Advertisment

Trebuie urmate cu rigurozitate recomandările autorităților și de asemenea, trebuie respecte cu maximă strictețe regulile de igienă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că unele persoane care au fost descoperite pozitiv nu veneau din zone afectate, nici din izolare sau carantină. Acest lucru este foarte îngrijorător pentru că ar fi putut contamina un număr mare de oameni fără să se știe până în prezent.

Raed Arafat susține că veștile bune întârzie să apară pentru moment

Nici Europa nici România nu și-a închis definitiv granițele. Oamenii încă mai circulă de colo colo. Nu s-au luat măsurile necesare de închidere a granițelor nici în Franța, nici în Germania.

În această situație lucrurile pot deveni tot mai complicate. Persoanele care intră în țară din zonele afectate sunt ținute în carantină însă ceilalți nu. Anumite persoane care vin din Italia sau China pot parcurge o parte din drum cu mașina apoi vin cu avionul în România. În acest fel se presupune că vin dintr-o zona neafectată iar riscul de contaminare este din ce în ce mai mare. Ar fi trebuit închise granițele complet pentru a ține situație sub control.

Prin informațiile aduse nu vrea să sperie populația . Se dorește doar să informeze corect pentru a se cunoaște care este situația actuală. Acesta spune că nu este momentul să ne panicăm ci doar să fim mai grijulii. Trebuie să stam pe cât posibil în casă.

Deocamdată, impactul coronavirusului nu a fost excesiv de ridicat. Trebuie însă menționat faptul că persoanele vârstnice ce mai au și alte afecțiuni sunt cele mai expuse.

Advertisment
Advertisment