Actualitate

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre coronavirus

În plină epidemie de coronavirus, Raed Arafat face un anunț îngrijorător. "Va trebui să interzicem în scris".

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat face un anunț îngrijorător despre coronavirus.

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre coronavirus

Potrivit RomaniaTV, secretarul de stat Arafat a afirmat că vinovate pentru explozia de cazuri de coronavirus sunt petrecerile care s-au dat după alegeri. Acesta e de părere că la alegerile parlamentare din decembrie va trebui să fie interzise în scris celor care câștigă să sărbătorească alegerile. “La alegeri trebuie să fie respectate toate regulile. Sunt reguli foarte clare pentru toată perioada de campanie, pentru ziua de vot.

Şi o să insistăm ca, după ziua de vot, la anunţarea rezultatelor, să nu existe niciun fel de ieşire, sărbătorire, contact fără mască. Exact asta am văzut la locale şi poate că acolo a avut un impact serios. Va trebui să le interzicem chiar în scris, probabil, de acum. Ca să fim sigur că acest lucru nu se va întâmpla atunci. Nici la locale acest lucru nu era permis şi totuşi s-a întâmplat”, a declarat Raed Arafat, în emisiunea “Punctul de Întâlnire” de la Antena 3.

De aceeași părere e și premierul Orban

La rândul său, Ludovic Orban a susținut că petrecerile organizate de cei care au câştigat alegerile locale reprezintă una dintre cauzele creşterii infectărilor. „Se şi vede că creşterea numărului de cazuri a început cu a zecea zi după ziua victoriei. (…) În 3.300 de localităţi, după alegeri, cei care le-au câştigat au făcut petreceri spontane (…) Unii n-au purtat măşti destul de mult. Și e normal că a existat un focar de infecţie acolo”, a declarat premierul duminică la B1 TV, potrivit Agerpres.

Principala sursă sunt petrecerile private

Dar Ludovic Orban a spus că principala sursă de îmbolnăviri sunt totuși petrecerile private. „Această creştere a numărului de cazuri s-a datorat, în mod firesc, faptului că noi am luat decizii de ridicare a restricţiilor. Și de reluarea a unor activităţi. În analiza pe care am efectuat-o, ca şi cauză a îmbolnăvirilor, pe primul loc au fost evenimentele private. Motiv pentru care odată cu hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă am decis să nu mai permitem organizarea de evenimente private. E vorba de nunţi, botezuri, mese festive şi alte categorii de evenimente”, a adăugat prim-ministrul.

 

Tags

Close