Actualitate

Radu Banciu, amendă uriașă pentru încălcarea ordonanțelor militare

Realizatorul emisiunii "Lumea lui Banciu" a fost sancționat de oamenii legii cu o sumă uriașă.

Advertisment
Advertisement

Radu Banciu a fost amendat de polițiști, în urma încălcării prevederilor ordonanțelor militare. Mai mult, acesta s-a declarat șocat în momentul în care a primit plicul acasă. Conform jurnalistului, i s-a comunicat o anumită valoare a amenzii, însă a primit una de cinci ori mai mare.

Radu Banciu, amendă de 10 000

Prezentatorul TV a fost oprit de polițiști în ziua de 8 aprilie, în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Jurnalistul a povestit că a primit prin Poștă înștiințarea unei amenzi de 10 000 de lei. El s-a declarat șocat, întrucât îi se comunicase că va fi sancționat doar cu suma de 2 000 de lei.

Advertisment

Radu Banciu a fost oprit de agenți la ora 22:55, la doar zece minute după ce își încheiase emisiunea. El se afla chiar în mașina postului de televiziune și mergea către casă. Totuși, prezentatorul TV nu avea la el adeverința de la serviciu care să ateste că venea de la locul de muncă.

Advertisment

Radu Banciu avea la el însă declarația pe propria răspundere, conform căreia se deplasa în interes profesional. Oamenii legii au ignorat complet acest aspect și l-au amendat fără ezitare.

Reacție acidă a jurnalistului

Radu Banciu îi acuză pe polițiști și de faptul că formularul de amendă nu a fost completat de față cu el. Prezentatorul spune că procesul verbal a fost completat în lipsă, din motive de securitate sanitară. Jurnalistul a declarat că va contesta amenda. „Mi-a dat de m-a julit”, s-a plâns Banciu.

Pe toată durata emisiunii, realizatorul a criticat autoritățile și modul în care statul gestionează starea de urgență. „Trebuia să ne spună de la început: ați mierlit-o!” Dacă nu muriți de COVID, va omorâm noi, ba nenorociților”, a spus Radu Banciu.

Mai mult decât atât, acesta a adăugat că „nici în Turkmenistan nu te amendează când te întorci de la serviciu”.

Advertisment
Advertisment