Actualitate

Profesorii nu vor să predea online

Scandal imens în rândul profesorilor și elevii. Profesorii spun că dascălii nu vor să predea online.

Tot mai multe școli trec în scenariul roșu, iar profesorii nu vor să predea online. Ce se va întâmpla în asemenea situație cu copiii din România?

Profesorii nu vor să predea online

Scandalul cadrelor didactice care nu vor predea cursuri online, e abia la început. Potrivit fanatik.ro, o situație cu totul neprevăzută a apărut la Constanța. În acest oraș, un elev a vorbit despre faptul că dascălii refuză să facă școală online. „Nu este o situație singulară, acest lucru se întâmplă, din păcate, nu doar în județul Constanța, ci chiar la nivel național.

Vorbim aici de elevi care, pur și simplu, nu beneficiază de orele onlin. Deși se impune acest lucru pentru că profesorii. O parte dintre ei că nu trebuie să generalizăm, de fapt, refuză să intre la orele online și invocă varii motive. Ori că nu știu să utilizeze platformele sau dispozitivele, ori nu vor să facă acest lucru. Deși ei au obligația morală și legală de a face acest lucru, de a transpune orele de la clasă în mediul online. Prin acel ordin de ministru care aprobă metodologia de organizare a orelor online, dar și prin fișa postului care a fost modificată de minister”, a spus Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al elevilor din Constanța pentru fanatik.ro.

Profesorii care nu vor să-și facă treaba e bine să fie puși pe liber

În altă ordine de idei, elevii se plâng de faptul că profesorii nu se ocupă absolut deloc de ei. Și cer ca cei care nu muncesc, să fie dați afară. „Singura măsură care să-i sperie, cu ghilimelele de rigoare, ar fi ca, orele care nu se efectuează în online să nu fie plătite.

Sau să li se desfacă contractul individual de muncă în cazul în care acest lucru se întâmplă repetitiv. Practic, vorbim aici de profesori care înlocuiesc orele online. Orele care trebuie să se desfășoare în mediul online prin videoconferințe prin care elevii și profesorii să participe la ore. Ei înlocuiesc aceste ore cu o fișă de lucru sau un test pe care îl trimit pe grupul clasei de whatsapp. Și considerăm că am făcut ora, ceea ce este profund greșit. Vorbim de ore sincron, nu asincron, în care trimitem așa un simplu material pe grupul clasei”, a menționat Silviu Morcan.

 

 

 

 

Tags

Close