Actualitate

Prins pe aeroport cu aproape 3 kilograme de aur şi argint

Un clujean a fost reţinut pe aeroport pentru că avea ascunse în bagaje mai multe obiecte din metale preţioase, pe care nu le declarase vameşilor.

Incredibil ce au găsit polițiștii de frontieră în bagajul unul bărbat din Cluj. Omul a fost prins pe aeroport cu 2.700 de grame de monede și lingouri, pentru care nu avea acte. Bunurile au fost confiscate, iar clujeanul este cercetat de oamenii legii.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost prins de polițiști pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca. Omul urma să călătorească în Germania, iar ulterior, în Filipine. Planurile i-au fost date peste cap, când oamenii legii au descoperit asupra lui cele 2.700 de grame de monede şi lingouri.

Bunurile sunt susceptibile a fi din aur și argint

„Autorităţile de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napoca au descoperit, ascunse în bagajele unui cetăţean român, monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint, în greutate totală de aproximativ 2.700g. Pe care bărbatul a încercat să le scoată ilegal din România. În data de 01.09.2020, în jurul orei 12.30, la Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj-Napoca, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager pe ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha – Filipine, cetăţeanul român S.Z., în vârstă de 43 de ani”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de Poliţia de Frontieră.

Bunurile, printre care şi 70 de monede, au fost ascunse strategic, în mai multe locuri, unde bărbatul a crezut că polițiștii nu vor căuta. Este vorba despre: laptop, telefon, portofel şi în bagajul de cală.

Unde erau ascunse pentru a scăpa de vigilenţa controalelor

„La controlul de securitate, lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare. Imediat, au fost solicitaţi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, care au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor şi persoanei. Astfel, au fost descoperite, disimulate în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului. La un inventar sumar au reieşit 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 2700g metal galben şi metal alb, susceptibile a fi din aur, respectiv argint”, mai menționează comunicatul.

Bărbatul spune că deține documentele de provenienţă a bunurilor, însă acestea i-au fost ridicate în vederea expertizării. Bunurile au fost confiscate de către Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca. Deoarece nu au fost declarate și depășesc plafonul vamal admis.