Actualitate

Primul cadru medical care a pierdut lupta cu COVID-19

Coronavirus nu iartă pe nimeni, iar o asistentă medicală de la Spitalul Judeţean Constanţa a pierit ieri din cauza acestui virus periculos.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia acestui virus gripal se îndreaptă cu paşi repezi către situaţii din ce în ce mai tragice pentru România. Doar în ultimele 24 de ore a fost estimat un număr de peste 445 de infecţii noi. Până în acest moment numărul oamenilor decedaţi de coronavirus a ajuns la 133.

Asistenta medicală infectată cu COVID-19 a murit

Femeia era cadru medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Aceasta avea vârsta de 54 de ani când a fost infectată şi apoi declarată decedată din cauza renumitului virus gripal.

Advertisment

Asistenta a fost plecată la începutul lunii martie într-o excursie în Turcia. Acolo a fost alături de mai multe cadre medicale. Întoarsă în ţară, pe data de 13 martie, aceasta şi-a făcut un set de analize în ceea ce priveşte virusul. Pe data de 19 martie rezultatul acesteia a venit, fiind, astfel, confirmată cu Covid-19. Din acea zi a rămas internată, pentru ca joi, 2 aprilie, să fie declarată decedată.

Advertisment

Este de specificat faptul că aceasta nu s-a mai întors la muncă după ce a ajuns în ţară. De asemenea, s-a descoperit că toţi cei care s-au aflat în grupul de medici plecaţi în Turcia au fost infectaţi cu temutul virus.

A fost declarat de către Grupul de Comunicare Strategică faptul că asistenta medicală avea şi alte afecţiuni care au dus la acest deces. Femeia suferea în ultimul an de bronho-pneumonii repetate şi obezitate morbidă.

Virusul continuă să facă victime

Aşadar, femeia a reprezentat decesul cu numărul 117 care a avut loc în România şi primul deces din cadrul sitemului medical. Totul s-a petrecut la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa. Acesta a fost al doilea caz din judeţul Constanţa, după ce în urmă cu câteva zile victimă a fost un bărbat. Şi acesta suferea de alte complicaţii medicale înainte să fie infectat.

Până în momentul de faţă pe teritoriul României au fost confirmate 3 183 de cazuri de persoane diagnosticate cu Covid-19. Numărul acestora este în creştere de la oră la oră.

Advertisment
Advertisment