Actualitate

Primăria din Galați Oferă Ajutoare de Paște

Se vor distribui tichete sociale pentru anumite categorii de persoane cu ocazia sfintelor sărbători de Paște.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Acest proiect este susținut de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galați. Cetățenii din acest oraș au posibilitatea de a beneficia de ajutoare de urgență în plina pandemie de coronavirus.

În acestă perioadă critică în care se află România, din cauza epidemiei  s-a decis într-ajutorarea oamenilor. Se vor primi tichete sociale care să îi ajute să cumpere de mâncare de Paști.

Advertisment

100 de lei pentru persoanele aflate singure, pensionari sau cei care nu au posibilități financiare

 

Advertisment

Doar anumite categorii de persoane pot beneficia de ajutoarele de urgență. Primăria Galați s-a gândit în primul rând la persoanele cu 4 sau mai mulți copii care sunt integrați în forme de învățământ și la pensionarii rămași fără nici un sprijin.

De asemenea, tichetele sociale se vor da și familiilor monoparentale ce au în îngrijire 2 sau mai mulți copii. În această situație se află și cei care au probleme grave de sănătate dar și cei care au gradul de handicap I, ÎI sau III.

Condiția de bază este ca venitul pe membru de familie să nu depășească 800 de lei. În plus, aceștia trebuie să nu dețină altă proprietate, terenuri, mașini sau spațiu locativ.

Modalitatea prin care oamenii beneficiază de tichetele sociale

Cei care se încadrează în aceste categorii de persoane trebuie să completeze o cerere tip și să depună și alte acte doveditoare.

Prin urmare trebuie să aveți un cupon de pensie, indemnizație, alocație, adeverință de salariu sau orice alt act câte atestă venitul lunar.

De asemenea, în cazul  persoanelor ce suferă de anumite boli sau a celor cu handicap este nevoie de acte medicale actualizate care să ateste starea de sănătate. Aceștia trebuie să prezinte o adeverință de la medicul specialist sau certificatul de handicap după caz.

Cererile pot fi trimise online pentru a evita aglomerarea în spațiile publice. Actele trebuie depuse nu mai târziu de 3 aprilie pentru a beneficia de ajutoarele sociale în prag de Paști.

Cei care nu au posibilitatea de a trimite cererile online sau prin fax dar care îndeplinesc condițiile vor fi contactate de către reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială.

În aceste situații se va găsi o soluție prin care să se depună actele în timp util. Trebuie să luați în calcul data limita pentru că nu mai este decât o săptămâna până atunci.

Advertisment
Advertisment